Bilecik’in önde gelen esnaflarından Kadir Esat Kısacık 8 Şubat Perşembe günü yapılacak olan Bilecik Madeni İşler Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri için adaylığını açıkladı. Kısacık, oda üyelerinin vereceği göreve hazır olduğunu belirttiği açıklamasında şunları ifade etti:

“Esnaf arkadaşlarımıza yaptığımız ziyaretler esnasında gerçekleşen kısa sohbetlerden sonra ajandalarımıza notlar aldık. İzniniz ile bu notlardan birkaçını sizlerle paylaşmak istiyorum ve bu notların seçim vaatleri olmadığını üstüne basarak belirtiyorum.

Vergi levhası olmadan zanaatını icra eden arkadaşlar vergi veren esnafımızı zor duruma sokmaktadır. Tabiri caizse çantacı olarak adlandırdığımız arkadaşlarımızın mümkün olan en kısa zamanda vergi verir duruma getirilmesi yâda zanaatlarını sigortalı olarak çalıştıkları işyerlerine bağlı olarak gerçekleştirmeleri konusunda etkili çözümler üretilmeli, Bilecik ilinde esnaflarımızla sosyal faaliyetler geçirebileceğimiz bir işletmemiz yâda bir binamız ilimize kazandırılmak zorunda.

İlimiz nüfusuna yakın olan il ve ilçelerdeki esnaf odaları öncülüğünde kurulmuş hastaneler, okullar, lokantalar, kahveler ve çeşitli işletmeler hakkında bilgi aldık ve bu kurumlardan en az birinin ilimize kazandırılması sağlanmalı.

İlimizde görev yapan devlet kurumları yöneticilerinin ve halkla ilişkiler yetkililerinin bizlerle daha fazla iletişim içerisinde olmasını gerçekleştirmek zorundayız. Toplumla en fazla iletişim içinde olan kuruluşlar bizleriz, birikimlerimizi yetkililerle paylaşmamız içinde bulunduğumuz toplumun gelişiminde en etkili faktörlerden biri olacaktır.

Adli konularda danışabileceğimiz bir hukuk birimine ihtiyacımız var. Birçok esnaf odası bu birimi hayata geçirmiş.

Spor faaliyetleri konusunda ise, büyük çoğunluğu esnaflarımızdan oluşan bir motor sporları grubumuz var. Bu grubu desteklememiz ve farklı dallarda spor faaliyetlerini esnafımızla buluşturmamız gerekiyor.

Geziler, fuarlara katılımlar, meslek seminerleri ve birçok proje var yapılabilecek. Bu projeler bizim birden bire ortaya attığımız projeler değiller. Bu projeleri esnaflarımız ortaya koydular.

Büyüklerimizden öğrendiğimiz kadarı ile görev alınmaz görev verilir. Odamız üyelerinin bize görev vermesine talibiz. Teveccüh gösterirde güçlerini bizlerler paylaşırlarsa, birlikte birçok projeyi gerçekleştirmek için çalışmaya hazırız.”

Editör: TE Bilişim