İlimizin üretim mekanizmaları içerisinde büyük rol oynayan emektar ve cafekar kadınların oluşturduğu Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi binası kurdele kesim töreni ile hizmete açıldı.

Kooperatif hizmet binasının açılışında konuşan Sınırlı Sorumlu Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Denetim Kurulu Üyesi Yasemin Aydın, kadınlar olarak amaçlarını anlatırken, kaynakların verimli kullanılması açısından kadınların üzerine düşen görevleri sıraladı.

KADINLARDAN ÜRETİM VURGUSU

Aydın, “kuruluş amacımızda belirttiğimiz gibi kooperatifimiz üretim, kültür ve sanat alanlarında ilimizdeki tüm üreten girişimci kadınlarımıza, dezavantajlı bireylerimize destek olmak, istihdam yaratmak ve yaşam gücü alanlarında yeralmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Kooperatifler, bireylerin özellikle ihtiyaç sahibi insanların tek başlarına elde etmeleri zor olan ürünler ve hizmetler için katma değer yaratırlar. Bu da ortaklara ait kaynakların birlikte verimli bir şekilde kullanılması ile mümkündür, bu anlamda yapacağımız çalışmalarımızda yanımızda olacağınıza inanıyor saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

“KOOPERATİFİMİZ İLİMİZİ TÜRKİYE’YE HATTA DÜNYAYA TANITACAKTIR”

Milletvekili Yaşar Tüzün, kooperatifin kurulması sonrası üretilen ürünlerin ilimizin ve ülkemizin tanıtımı açısından büyük görev üstleneceğini belirttiği konuşmasında şunları ifade etti:

“Bugünün anlamına ve önemine binaen Bilecik Belediyemizin önceliğinde gerçekleşmiş olan bu kooperatifin açılışında bulunmaktan büyük memnuniyet onur ve şeref duyuyorum.

8 Mart tüm dünyada Emekçi Kadınlar Günü, bugünü kutlamaktan daha çok gerek ülkemizde, gerekse ilimizde Türk Kadınını anlamak, onu anlatmak ve geçmişte yaşanan anıları tazelemekten daha çok kadına verilen önemin değerini her platformda gündeme getirmek bizim asli görevimizdir.

Dolayısıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamaktan daha çok onu anlamak ve onu anlatmak gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın bugününü hem kutluyor, hem onları çok iyi anlıyor, hem de onları anlatmam gerektiğini Milletvekiliniz olarak ifade etmek istiyorum.

Bundan 1 yıl önce Türk Kadınlar Birliği Genel Merkezimizin Bilecik ilinde yaptığı etkinliği hatırladım. Bilecik’imizin tanıtımı açısından, Belediyemizin yapmış olduğu etkinliği tüm Türkiye’den gelen şube başkanları ve genel merkez yönetimi 1 yıl içerisinde karşılaştığımızda Bilecik’teki o güzelliği unutamadıklarını söylediler. Bu yönü ile de baktığımızda başta Bilecik Türk Kadınlar Birliği başkanımıza ve sevgili Belediye Başkanımız Semih Şahin’e şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugünün anlamına binaen Bilecik’imizde yaşayan kadınlarımızın, gençlerimizin kendi aralarında oluşturdukları bu kooperatifin burada yapılacak üretimlerin tarihsel özelliğini de koruyarak tüm Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtımında büyük rol oynayacaklarını düşünüyorum.”

“KADINLAR ÜRETTİKÇE ÖZGÜRLEŞECEK, ÖZGÜRLEŞTİKÇE TOPLUMU DA ÖZGÜRLEŞTİRECEKTİR”

Demokratik hayatın yaratılmasında kadının gücüne dikkat çeken Belediye Başkanı Semih Şahin, “bu çerçevede Bilecik’teki kadınlar ürettikçe özgürleşecek, özgürleştikçe toplumu da özgürleştirecektir” vurgusunu yaptı.

Başkan Şahin, “biz buranın yaratılmasında sadece aracı olduk, bunun dışında buranın sahibi Bilecikli kadınlarımızdır. Bu işe başladığımız bir yıla yaklaştı, bana her zaman en iyi projeleriniz ne dediklerinde önce kreşleri, ardından kadınlarla ilgili yaptığımız şeyleri söylüyorum. Kadının toplumda kendisini bir birey olarak tarif edebilmesi için üretim ilişkilerine de girmesi gerekiyor. Ben bunun altyapısını hazırladığımızı düşünüyorum, bu çerçevede Bilecik’teki kadınlar ürettikçe özgürleşecek, özgürleştikçe toplumu da özgürleştirecektir.

Bu açıdan ilk kadın Belediye Başkan Yardımcımızı partimiz çalışmaya kattı, daha sonrada Merkez İlçe Başkanımız kadın oldu. Yine İYİ Parti’nin Merkez İlçe Başkanı kadın oldu, bunlar beni çok mutlu eden şeyler, bu demokratikleşmede çok önemlidir. Yakın gelecekte de kadınların bu kadar siyasete ve yaşama girmesini, nasıl toplumu demokratlaştırdığını hep birlikte yaşayacağız ve göreceğiz. Ben bu kooperatifi tüm Bilecikli kadınların kooperatifi olarak görüyorum, şehrimize de çok önemli katkıları olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Açılış sonrası Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin,CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar,İYİ Parti İl Başkanı Halil Şahin,CHP Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu, Kooperatif üyeleri ve birçok kadın katılımcı ile birlikte hizmet binasının içerisi gezildi.

Editör: TE Bilişim