Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce Bilecik’te de kadına yönelik şiddetle mücadele devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce il merkezi ve ilçelerde kadına yönelik şiddetle mücadelede koruyucu ve önleyici mekanizmaları daha etkin hale getirmek için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde hareket ediliyor.

Çalışmalarda yasal altyapı güçlendirilirken, eylem planları, eğitim programları ve seminerlerle kadına yönelik şiddetle mücadele çok yönlü sürdürülüyor.

Günümüzün en yaygın insan hakları ihlallerinden biri olan kadına yönelik şiddetin, kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarar veren ve ülkelerin öncelikli olarak çözmesi gereken önemli bir toplumsal sorun olduğu bilinirken, Bilecik’te de kadına yönelik şiddetle mücadeleye hassasiyetle eğilinerek kadına karşı şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması ve güçlendirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

23 Haziran 2021 tarihinde 81 il ile birlikte Bilecik Müdürlüğü’ne de gönderilen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu iç genelgede şiddetle mücadelede kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi hedeflendi.

İlimizde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’nin (ŞÖNİM) herhangi bir aksamaya yol açmayacak şekilde tedbirlerini alarak çalışmalarına büyük bir özveriyle devam ettiği de biliniyor.

Editör: TE Bilişim