Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda “Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur Diyelim” Konferansı düzenlendi. Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Koyun, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dilara Uslu, 25 Kasım tarihinin anlam ve içeriği hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. Bilecik Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’nden Sosyal Çalışmacı Didem Çoşkun ise katılımcılara “Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur Diyelim” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda; kadına yönelik şiddetin gerçekleştirdiği psikolojik tahribat, şiddeti önlemeye yönelik yapılması gereken çalışmalar ve toplumsal yaklaşım süreçleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

OSMANELİ MYO AKADEMİK KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Osmaneli MYO Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir başkanlığında yapıldı. Genel Sekreter Doç. Dr. Cenk Karakurt ve Osmaneli MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Fevzi Savaş’ın da katıldığı toplantıda 2021-2022 Eğitim Öğretim Döneminde izlenecek eğitim stratejileri, yüz yüze eğitim süreci ve yapılacak akademik çalışmalar değerlendirildi.

Editör: TE Bilişim