Korkmaz Kesik

Lise öğrencileri, Mersin'in Tarsus ilçesinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın yakılarak öldürülmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan 100’ü aşkın öğrenci, Tevfikbey Caddesi üzerinden merkez Çay Bahçesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında Özgecan Aslan’ın katledilmesine, ‘Özgecan Aslan ölümsüzdür’, ‘Kadına kalkan eller kırılsın’ sloganları ile tepki gösterildi.

Merkez çay bahçesi önüne gelen öğrenciler burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Birliği Bilecik İl Sekreteri Esen Altıntaş, “Artarak devam eden kadın cinayetlerine bir yenisinin eklenmesinin utancını yaşıyoruz” dedi. Kadına şiddetin artarak devam ettiğini dile getiren Altıntaş, “Kadına yönelin bu şiddet artık son bulmalı” dedi. Altıntaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Özgecan Aslan alevler içerisinde cayır cayır yakarak öldürülmesinin utancı ile burada bulunuyoruz. Artarak devam eden kadın cinayetlerine bir yenisinin eklenmesinin utancını yaşıyoruz. Dün Münevver Karabulut, bugün Özgecan. Peki sıra kimde? Kadına yönelin bu şiddet artık son bulmalı.

Bugün burada sesimizi daha gür bir şekilde çıkarmak, bu gidişe dur demek için buradayız. Katillerin kim olduğunu biliyoruz. Buradan onlara sesleniyoruz. Cinayetlere müsaade etmeyeceğiz. Özgencan Aslan’ı bir daha kaybetmeyeceğiz. Özgecan Aslan ve cinayete, tecavüze kurban giden bütün kadınlar için şunu söylüyoruz; mekanınız cennet, toprağınız bol olsun. Teşhis edilemeyecek kadar çok yakılan bedenlerden arta kalanlara…”

Editör: TE Bilişim