Bilecik Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk oturumunda Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi kurulması oy birliği ile onaylandı.

Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nin görüşülen 10’uncu maddesi gereği Belediye bünyesinde Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kurulması konusu görüşüldü.

Görüşülen gündem maddesinde kadın girişimcinin önemine ilişkin Belediye Meclisi üyeleri hem fikir olurken, kooperatifin kurulması noktasında birçok Meclis üyesi olumlu yönde fikir sundular.

Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kurulması Belediye Meclisi üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisi’nde yoğun çalışma

Diğer yandan toplantıda ek gündem maddeleri ile birlikte toplamda 16 gündem maddesi görüşülürken Aralık ayının ilk toplantısı oldukça yoğun geçti.

Gündemin ilk gündem maddesi olan 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendine istinaden 2020 yılına ait Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi Belediye Meclisi üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

İkinci gündem maddesinde 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendine istinaden 2020 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Bilecik Belediyesi 2020 mali yılı bütçesi 135 Milyon TL olarak belirlendi. Gündem maddesi Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisi’nin üçüncü gündem maddesi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (f) bendine istinaden 2020 yılında uygulanacak Ücret ve Tarifeler ile ilgili Ücret ve Tarife Komisyonu raporunun görüşülmesi, CHP ve İyi Parti üyelerinin 16 kabul, AK Parti ve MHP üyelerinin 9 red oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.

Dördüncü gündem maddesi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (f) bendine istinaden 2020 yılında uygulanacak Kira Bedelleri ile ilgili Kira Tespit Komisyonu raporunun görüşülmesi, Belediye Meclisi üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin 5.si olan 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (o) bendine istinaden İç Anadolu Belediyeler Birliği’ne üye olunması ve Birlik Meclisi’nde Belediyeyi temsil etmek üzere (Belediye Başkanı - Doğal Üye) Meclis Üyeleri arasından 3 asil ve 3 yedek üyenin seçilmesi Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisi’nin 6. gündem maddesi olan 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (p) bendi ve 74. maddesi gereğince Kuzey Makedonya Ülkesi Ohri Şehriyle Kardeş Kent İlişkisi kurulması konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Makedonya Ohri şehri ile kardeş kent ilişkileri kurulacak.

7. gündem maddesi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (p) bendine istinaden Belediye Meclisi’nin 2016/40 sayılı kararıyla Ağrı İli, Eleşkirt İlçesi Yücekapı Belde Belediyesi ile kurulan kardeş kent ilişkisinin sonlandırılması konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

8.gündem maddesi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (m) bendine istinaden Kreş ve Gündüz Çocuk Bakımevi Yönetmelik Taslağı’nın görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

9. gündem maddesi Bilecik Belediye Meclisi’nin 10/10/2019 tarih ve 108 sayılı kararı ile belirlenen Gündüz Çocuk Bakımevi Ücret Tarifesinde değişiklik ve sayı kotasının iptali konusunun görüşülmesi, Belediye Meclisi üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisi’nin onuncu gündem maddesi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (i) bendi ve 38. maddesinin (g) bendine istinaden Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kurulması konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

11.gündem maddesi olan 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendine istinaden Ödenek Aktarılması Konusunun görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

12.gündem maddesi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (l) bendi ile Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10. ve 11. maddelerine istinaden boş memur kadrolarında derece ve unvan değişikliği yapılması konusunun görüşülmesi CHP ve İyi Parti üyelerinin kabul, AK Parti’li üyelerin çekimser, MHP üyelerinin red oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.

13.gündem maddesi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesine istinaden Sözleşmeli Eğitmen ve Grafiker olarak çalışacak personele ödenecek ücretin belirlenmesi, CHP üyelerinin kabul, AK Parti üyelerinin çekimser, MHP üyelerinin ret oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye Meclisi’nin 13. gündem maddesinin görüşülmesi üzerine sözleşmeli eğitmen maaşları 3.031,63 TL olarak belirlenirken, grafiker maaşları da 3.147,34 TL olarak belirlendi.

Diğer yandan Belediye Başkanlığı tarafından imar değişikliğine ilişkin verilen iki ek gündem maddesi İmar Komisyonu’na havale edilirken, CHP’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kurulmasına ilişkin vermiş olduğu önerge Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim