Bilecik Belediye Meclisi 2020 Ocak ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında gerçekleşti.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantı grupların yeni yıl mesajlarının okunmasıyla başladı. Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında 11 gündem maddesi ve 3 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclisi yine Pazartesi ve Perşembe günleri toplanacak

Gündemin ilk maddesinde, Belediye Meclisi toplantılarının günü ve saati görüşüldü. Belediye meclisi toplantılarının günü ve saati, meclis üyeleriyle görüşülerek geçen yıl olduğu gibi her ayın ilk haftası Pazartesi ve Perşembe günleri saat 17.30 olarak belirlendi. Diğer yandan Belediye Meclisi toplantılarının tatil ayı Ağustos olarak belirlendi. İlk gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Denetim Komisyonu üyeleri belli oldu

İkinci ek gündem maddesinde Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Denetim Komisyonuna üyeliğine Cumhuriyet Halk Partisi’nden Nurten Bilecikligil ve Soner Olgun, İYİ Parti’den Birsen Okatan, AK Parti’den Nusret Dahil, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Hamdi Salt önerildi. Meclis üyelerinin ve Başkan Şahin’in oylamasıyla aynı isimler Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi. İkinci gündem maddesi Belediye meclisi üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçün maddesi olan ‘Belediye ve Bağlı Kuruluşlar ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğine göre;2020 yılında kullanılacak geçici iş pozisyonlarının belirlenmesi’ konusu belediye meclisi üyeleri tarafından görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken, geçici iş pozisyonları 80 kişile 60 gün olarak belirlendi.

Belediye personeli mesai ücretleri belli oldu

Belediye meclisinin dördüncü gündem maddesinde Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü personelinin 2020 yılı aylık maktu mesai ücretleri 358 TL olarak belirlendi. Konu oy birliği ile kabul edildi.

Beşinci gündem maddesinde Belediye’de çalıştırılacak sözleşmeli personele ödenecek ücretlerin belirlenmesi konusu Perşembe günü yapılacak olan Belediye meclis toplantısına havale edildi.

Gündemin altıncı maddesi olan Belediyenin İmar Plan Notlarında değişiklik ve ilave yapılması konusu İmar Komisyonu’ndan gelen rapora nazaran ele alındı. Meclis başkanlığının sunduğu komisyondan gelen rapor meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Yedinci gündem maddesinde ise İç Anadolu Belediyeler Birliğine üye olunmasına ilişkin konu ikinci kez ilgili komisyona havale dildi.

Kadın Girişimci Kooperatifi meclisten onay aldı

Sekizinci ek gündem maddesinde ise Bilecik Belediyesince kurulmasına karar verilen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin ortaklık pay adedinin ve pay değerinin belirlenmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Gündem maddesi belediye meclisi üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Belediye meclisinin dokuzuncu gündem maddesinde Belediye sınırları içindeki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılması için Belediye Başkanına Muayene ile 4 yıllık protokol yapma yetkisi verilmesi konusu görüşülürken ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin son maddesi olan Belediyenin sorumluluk sahasında kalan alanlarda bulunan taşınmazlara ilişkin Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Diğer yandan başkanlık makamına üç ek gündem maddesi daha sunuldu. Sunulan ek gündem maddelerinin ilkinde Bilecik Merkez, Cumhuriyet Mahallesi, Atık Getirme Merkezi alanı yapılması İmar Komisyonu’na havale edildi.

Belediye meclisinin ikinci ek gündem maddesinde Hürriyet Mahallesi’ndeki Osmanlı Hamamı’nın arazisin yola girmesi sonrasında oluşan imar sorunu gündeme geldi. Görüşülen gündem maddesinde, tarihi Hamsu Köprüsü’nün genişliği de ele alındı. Köprünün 7 metre olmasından dolayı genişletilecek olan yola fiziki uyum sağlayamayacağı ve mevcutta kullanılan Rekreasyon Alanını daraltacağından dolayı İmar Planlarında değişikliğe ihtiyaç duyulduğu gündeme gelirken konu oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Son ek gün gündem maddesinde ise Afyon’da düzenlenecek olan Kamu Yönetimi Uzmanı Konularına ilişkin düzenlenecek olan eğitime Belediye Başkanı Semih Şahin’in yanı sıra Meclis üyelerinin katılmak üzere görevlendirilmesi ve karar verilmesi hususu oy çokluğu ile kabul gördü.

Editör: TE Bilişim