Kaçak hafriyat alanı haline getirilen Atatürk Ormanı çevresi ve Abbaslık yolu üzerinde, Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından temizlik çalışması başlatıldı. Müdürlükten yapılan açıklamada, konuyla ilgili denetimlerin artarak devam edeceği ve kaçak döküm yaptığı belirlenen kişilere 10 bin liraya kadar para cezası kesileceği belirtildi.

Temmuz ayında gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısında MHP’li Meclis üyesi Hüseyin Köymen konuyu gündeme getirmiş ve hafriyat atıklarının bir bölümünün Belediye tarafından döküldüğünü iddia etmişti. Köymen’in açıklamalarının ardından Başkan Selim Yağcı Zabıta Müdür Vekili Erdem Tetik’e konuyla ilgili tam yetki vermiş ve “Bu işi Belediye yaparsa Belediyeye de ceza kes” demişti. Konunun gazetemizde gündeme gelmesinin ardından Belediye zabıta ekipleri Atatürk Ormanı çevresi ve Abbaslık yolu üzerine kaçak dökülmüş hafriyat atıklarını temizleme çalışmasına başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik gerçekleştirdikleri çalışma hakkında şunları söyledi:

“Şehrimizde özellikle son günlerde şehrimizin uygunsuz, hafriyat ve çeşitli atıkların atılmaması gereken bölgelerinde hafriyat, inşaat malzemeleri ve evsel atıkların atıldığını tespit ettik. Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak bu konu hakkında gerekli çalışmaları yerine getirdik. Şehrimizin muhtelif bölgelerine atılan atıklar ve hafriyat birikintileri, ormanlık ve yeşi alanlara zarar vermekle birlikte beraberinde çevre kirliliğini de getirmektedir. Atılan atıklar ayrıca ağaç ve bitkilere de zarar vermektedir. Doğal yaşamdaki canlıların da zarar gördüğü bu hafriyat ve atıklar ile ilgili olarak bir çalışma başlattık. Birçok noktaya, hafriyat ve atıkların atılmamasına ilişkin yazı ve uyarı levhaları yerleştirdik. Buna ilişkin olarak Müdürlüğümüz tarafından denetimler, sıklaştırılarak devam ediyor.

Ayrıca, hafriyat atığı ya da herhangi bir evsel atığı çevreye atanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 41/4 Çevreyi Kirletme Kabahati çerçevesinde (İnşaat atık ve atıklarını bunların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan kişiye idari para cezası verilir. Bu atık ve atıkların kaldırılmasına ilişkin masraf da ayrıca kişiden tahsil edilir.) gerekli cezai işlem gerçekleştirilecek.  Bu kapsamda kurallara uymayanlara, 208 TL ile 10 bin 635 TL arasında cezai işlemler uygulanacaktır. Bu konuda halkımızın duyarlı olması son derece önemlidir. Vatandaşlarımız bu tür olaylarla karşılaştıklarında 153 Zabıta Müdürlüğü ihbar hattını arayabilirler.” 

Editör: TE Bilişim