Kızıldamlar Kestane Kabağı Festivali’nde İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve eşinin protokol ile tokalaşma esnasında Belediye Başkanı Semih Şahin’in elini sıkmamaları çok nezaketsiz bir hareket olarak değerlendirildi.

Kızıldamlar Köyü Muhtarlığı ile Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği işbirliğinde ''6. Kestane Kabağı Festivali'' düzenlenirken, oldukça renkli görüntülere sahne oldu.  Festivalde vatandaşlar gönüllerince doyasıya eğlendi.

Kestane Kabağı Festivali’ne katılıp protokolün arkasından giden Belediye Başkanı Semih Şahin’in elini  tokalaşma sırasında İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile eşinin sıkmadığı gözlendi.

İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve eşinin Kestane Kabağı Festivali’nde yapmış olduğu bu davranış vatandaşlar tarafından kınandı.

Bu davranışın nedeninin ise 21 Eylül 2019 Cumartesi günü Bilecikspor ile 1299 Bilecik Kulübü arasında oynanan maça güvenliği sağlayamayacağı gerekçesi ile damsız girilemeyecek kararı sonrası Belediye Başkanı Semih Şahin’in İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal’ı sert bir dille eleştirmesinin sebep olduğu yorumları yapıldı.

Festivale katılan birçok vatandaş bu durum karşısında İl Emniyet Müdürü ve eşini eleştirirken, atanmış bir Müdürün, seçilmiş bir Belediye Başkanı’na bu şekilde bir hareketi sergilemesinin kabul edilemez bir davranış olduğunu aktardı.

“Ben Bilecik halkının oyları ile seçilmiş bir Belediye Başkanıyım”

Belediye Başkanı Semih Şahin ise kendisine yapılan bu davranışın Semih Şahin ismine değil Bilecik halkının oyları ile seçilmiş bir makama karşı yapıldığını vurguladı.

Bu davranış sonrası görüşlerini aldığımız Başkan Şahin, “Bu hareket bana değil, Bilecik halkına yapılmıştır. Ben Bilecik halkının oyları ile seçilmiş bir Belediye Başkanıyım. İl Emniyet Müdürü’nün amatör bir maçta uygulamış olduğu yanlışı eleştirerek dile getirdim diye bana bu şekilde bir davranış sergilemesi hoş olmamıştır.” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan ilimize atanmış bir İl Emniyet Müdürü olan Ertuğrul Namal’ın bu cesareti nereden aldığı ise merak edilen ayrı bir unsur oldu.

Editör: TE Bilişim