Cafer Elmas


        
Önceki gece yarısı sabah saat 04:00 sularında Osmaneli’nin Çerkeşli Köyü’nde Eyüp Tatlı’ya ait ahırdan 12 adet büyükbaş hayvanı çalan 5 kişi oldukları tahmin edilen hırsızlık zanlıları Jandarma’nın anında müdahalesi sonucu hayvanları bırakıp kaçtılar.

4 çoban köpeğini zehirli et ile etkisiz hale getiren hırsızlık zanlıları büyükbaş hayvanları ahırdan çaldıktan sonra yaya olarak köyün dışındaki araçlarına götürmek istediler. Hayvanlarının çalındığını farkeden Eyüp Tatlı, durumu Jandarma’ya bildirdi. Hemen olay yerine gelen Jandarma ekipleri hayvanların gittikleri yönü ayak izleri ile tespit etti ve geniş güvenlik önlemi aldı. Jandarma köyün 2 kilometre dışında hayvanları terkedilmiş olarak buldu. Jandarma’yı gören hırsızlık zanlılarının çaldıkları hayvanları alamadan kaçtıkları saptandı.


Çalınan büyükbaş havyanlar sahibine teslim edilirken, görgü şahitlerinin ve Jandarma’nın araştırmaları sonucu 5 kişi oldukları tahmin edilen hırsızlık zanlılarının yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Jandarma ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan hırsızlıklarının artabileceğini belirtip köylülerin bu duruma karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunurken, tüm Bilecik çevresinde alarmda ve denetlemede olduklarını belirttiler.




Editör: TE Bilişim