Cafer Elmas

Bilecik Hürriyet Mahallesi  çöplük yolunda bulunan besihanenin sahibi Nurettin G.'nin tarlaya ektiği Hint Keneviri'ni Jandarma yaptığı operasyon ile ele geçirdi. Karaçayır mevkiinde YHT tren yolunun altında gizli bir tarlaya Hint Keneviri ekildiği ihbarını alan Jandarma sabah erken saatlerde operasyon gerçekleştirdi.

İstihbarat ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda Hint Keneviri ekilen tarla tespit edildi ve tarlada arama yapıldı. Yapılan aramada çok sayıda büyümüş Hint Keneviri kökü ele geçirildi.

Toplanan Hint Kenevirleri şahsın işyerine getirildi ve buraya çağırılan Çevre ile  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık ekiplerince Hint Kenevirleri'nin tahlil edilmesinin ardından toplanan kenevirler Jandarma'ya götürüldü. Hint Keneviri ektiği şüphesi ile Nurettin G. ve Hakan E. gözaltına alınırken, ekiplerce şahısların evlerinde arama da yapıldı ve bir miktar Hint Keneviri bulundu. Jandarma ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.


 Diğer yandan başarılı operasyon yapan jandarma ekiplerinin  olay yerine haber almaya gelen basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalışması manidar bulundu.

Editör: TE Bilişim