Bilecik İl Jandarma Komutanlığı Kurban Bayramı öncesinde İlçe, Belde ve Köylerdeki hayvan sahipleri ile Köy Muhtarlarını hayvan hırsızlıkları olaylarına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

Bilecik İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Mennan Çokhızlı, Kurban Bayramı öncesinde belde ve köylerdeki hayvan sahipleri ile köy muhtarlarını hayvan hırsızlıkları olaylarına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

Jandarma Yarbay Mennan Çokhızlı, Kurban Bayramı öncesi muhtemel hayvan hırsızlıklarının önlenmesi amacıyla köy muhtarları ve hayvan sahipleriyle biraraya gelerek, olası hayvan hırsızlıklarına karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgiler verdiklerini belirtti. Köy muhtarlarının, emniyetin ve asayişin sağlanmasında Jandarma’nın en önemli yardımcısı olduğunu ifade eden Çokhızlı, köy muhtarlarından her zaman köye gelip giden yabancıların ne için köyde bulunduklarını öğrenmelerini ve şüpheli durum gördüklerinde Jandarma’ya bilgi vermeleri gerektiğini söyledi.

Jandarma Yarbay Çokhızlı, 'Köy muhtarı köydeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sayılarını, kimlere ait olduklarını, ahır ve ağılların yerlerini bilmelidir. Kayıt altında olmayan büyükbaş hayvanların kayıt altına alınması için il ve ilçe tarım müdürlüklerine bildirmelidir. Güvenliği olmayan ahır ve ağılların sahiplerini hırsızlık olaylarına karşı uyarmalı ve gerekli tedbirleri aldırmalıdır' dedi.

Çoğu hayvan hırsızlığı olaylarının, çoban köpeklerinin zehirlenerek veya diğer şekillerde öldürülerek gerçekleştiğine dikkati çeken Jandarma Yarbay Çokhızlı, köylüleri bu konuda da uyararak, köylerde zehirlenerek meydana gelen köpek ölümleri vakalarını, muhtemel bir hırsızlık olayının habercisi olarak değerlendirmelerini istedi.

Jandarma ayrıca hayvan hırsızlıklarının genellikle ikaz ve alarm sistemi kurulmayan ahır ve ağıllarda meydana geldiğini, köylülerden ahır ve ağıllarında gerekli fiziki emniyet tedbirlerini almaları, köy dışındaki ahır ve ağıllara ise daha özel hassasiyet gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim