4 ayrı hırsızlık olayından aranan M.K. isimli şahıs Bilecik İl Jandarma Komutanlığına bağlı Merkez Jandarma Komutanlığı tarafından suçüstü yakaladı. Son 4 aylık dönemde mermer ocakları ve inşaatlardan enerji kablosu çalınması, trafolardan yağ hırsızlık olayları üzerine başlatılan çalışma sonrasında M.K. isimli şahıs, çalınmış kabloları arazide yakmaya çalışırken suçüstü yakalandı.

M.K. isimli şahsın evinde yapılan arama sonrasında 40-50 kg kadar çeşitli ebatlarda bakır kablo, hırsızlıkta kullanılan keski, demir makası, avadanlık takımı, tartı gibi çeşitli aletler ile 30 kg kadar menşei belirsiz yağ ve olaylarda kullanılan eldivenler ele geçirildiği belirtildi. Yapılan soruşturmanın ardından M.K. isimli şahıs mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. Bilecik İl Jandarma Komutanlığına bağlı Merkez Jandarma Komutanlığı tarafından konu ile ilgili açıklamada şu bilgiler yer aldı:


“Bilecik İl Jandarma Komutanlığına bağlı Merkez Jandarma Komutanlığı tarafından son dört aylık dönemde mermer ocakları ve inşaatlardan enerji kablosu çalınması, trafolardan yağ hırsızlıkları olması kapsamında meydana gelen dört hırsızlık olayının aydınlatılmasına yönelik olarak yapılan çalışmada Vezirhan Beldesi Eski Mucur Ocağı Mevkiinde çalınmış kabloları arazide yakmaya çalışan M.K. isimli şahıs Jandarma Devriyesinin arazideki dumanı fark etmesi ve süratle müdahale etmesi sonucu suçüstü yakalanmıştır.

Olay yerinde ve şahsın evinde yapılan aramalarda 40-50 kg kadar çeşitli ebatlarda bakır kablo, hırsızlıkta kullanılan keski, demir makası, avadanlık takımı, tartı gibi çeşitli aletler ile 30 kg kadar menşei belirsiz yağ ve olaylarda kullanılan eldivenler ele geçirilmiştir. Yapılan soruşturmanın ardından şahıs Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiş olup, mahkemece tutuklanarak ceza evine konulmuştur.”

Editör: TE Bilişim