Merkez İlçe Jandarma Komutanlığınca Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti kapsamında, son günlerde yaygın olarak işlenen “Dolandırıcılık” suçu hakkında vatandaşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek maksadıyla sohbet toplantısı, afiş ve broşür dağıtımı çalışması başlattı.

İcra edilen faaliyet kapsamında, gazetemize yapılan yazılı açıklamaya göre,   günümüzde geleneksel suç türlerinin gelişen teknoloji ile birlikte değişim gösterdiğine dikkat çekiliyor. Bu bağlamda dolandırıcılığında bu süreçte değişim gösteren bir suç türü olduğu vurgulandı. Özellikle cep telefonlarının yaygın olarak kullanıldığı ülkemizde dolandırıcılar, vatandaşların cep telefonları ile arayarak kendilerini hakim, savcı ve kolluk görevlisi olarak tanıtıp, terör örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia edip korkutarak para talep ettikleri veya farklı firmaların promosyon amaçlı yaptıkları kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör yada para talep ettikleri yönünde bu konulara da yer verildi. 


Jandarma, dolandırıcıların sıklıkla kullanmış olduğu yöntemler olan, “hesabınızda bloke var, vergi borcunuz var” gibi kelimelere itibar etmemeleri yönünde vatandaşları uyardı. Ayrıca cep telefonlarına gönderilen çeşitli mesajlarla kandırmaya çalışanlara  taviz vermemeleri, hiçbir şahsa kimlik bilgilerini, TC kimlik numaralarını, hesap numaralarını ve banka kartı şifrelerini vermemeleri konuları hakkında da bilgi verdiği açıklandı.


Merkez İlçe Jandarma Komutanlığınca Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti, “Halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması kapsamında gerekli hassasiyetin ve gayretli çalışılmaların gösterilmesine devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”diye belirtti. 

Editör: TE Bilişim