Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreninde Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Komutan Vekili Albay Alper Sır, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanı Albay Mehmet Yiğit ile askeri erkan katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Vali Nayir ve beraberindekiler Bilecik Müzesi'nde incelemede bulunarak, sanat tarihçisi Erdal Mean'dan eserler hakkında bilgi aldı.

Buradaki törenin ardından İl Jandarma Kışlası’nda düzenlenen törene geçildi.

Jandarma Genel Komutanlığı 175’inci yıl kuruluş yıldönümü sebebiyle Bilecik İl Jandarma kışlasında düzenlenen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişler Bakanı Efkan Ala ve Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel’in kutlama mesajı okunmasından sonra İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır ve Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşma yaptı.


İl Jandarma Komutanı Alper Sır, “Bugün, mensubu olmakla her zaman büyük onur duyduğumuz, kurulduğu günden bugüne yüce milletimize ve güzel vatanımıza sadakatle hizmet eden Jandarma teşkilatının 175’inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün, mensubu olmakla her zaman büyük onur duyduğumuz, kurulduğu günden bugüne yüce milletimize ve güzel vatanımıza sadakatle hizmet eden Jandarma teşkilatının 175’inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.


175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenini kazanmış, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk Milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.

Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma; disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada, milletinin ve devletinin gücü ve teminatı olmaya; insan merkezli, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile de her zaman halkının yanında yer almaya devam edecektir.

Buna mukabil, Jandarma Teşkilatı olarak bizler de halkımızın en zor günlerinde bile Türk ordusuna ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Jandarmasına desteğini hiçbir zaman esirgemediğinin bilincindeyiz. Halkımızın göstermiş olduğu bu fedakârlığın bir gereği olarak Jandarma Teşkilatı, insanımızın hak ettiği hizmet ortamını sunabilmek ve onlara güven içerisinde yaşayabilecekleri huzurlu alanlar oluşturabilmek adına her anı kendini yenilemek ve geliştirmek adına bir fırsat bilmektedir.  Teşkilatımız bilim ve teknolojide yaşanan gelişimlere paralel olarak imkân, kabiliyet ve yeteneklerini sürekli artırırken, toplumsal hayatta yaşanan değişimlere de kayıtsız kalmamaktadır. Toplumsal yapıda yaşanan taleplerini dikkate alarak görev anlayışı ve hizmet felsefesini insan memnuniyeti üzerine inşa etmektedir. Günümüz güvenlik ortamında ileri teknoloji kullanan ve yüksek bütçelere sahip olan kolluk kuvvetleri, çağrılara etkili cevap vermelerine ve olaylara kısa sürede müdahalede bulunmalarına rağmen, başarısız olarak algılama bilmektedir.

Çünkü bugün, kolluğun etkinliği, suçluları yakalamada gösterilen başarıyla, suçun önlenmesi ve suç önlemede halktan alınan yardım ve desteğin oranı ile ölçülmektedir. Halkın yardım ve desteğini arkasına alan kolluk kuvveti, dünyanın neresinde olursa olsun kendisine verilen her türlü görevde başarılı olmaktadır. Bu kapsamda, bizler de emniyet ve asayişin sağlanmasında halkımızın katılım ve desteğini artıracak uygulamalarımıza devam etmekteyiz. Jandarma Genel Komutanlığı’nın tüm personeli görevlerini icra ederken ve hizmetleri yürütürken her zaman ve her yerde kanun ve nizamları esas almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde bulmaktadır.


Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerinin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma

-Atatürk İlke ve İnkılaplarının yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş,

-Modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret azim ve inancı içerisindedir. Varlığını halktan gördüğü kabul ve desteğe borçlu olan bu güzide teşkilat, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da faaliyetlerini etkin şekilde devam ettirmektedir. Dünyada 36 ülkenin Jandarma ve Askeri statülü kolluk kuvveti ile aktif işbirliğine devam ederken; Avrupa ve Akdeniz Jandarmalar ve Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği (FIEP), Avrupa Jandarma Kuvveti (AJK) ve Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı (TAKM) gibi önemli organizasyonların önde gelen üyesidir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, Jandarma teşkilatının ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın terleri bulunan saygıdeğer komutanlarımıza ve değerli mensuplarımıza müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı jandarma teşkilatı, onları daima minnetle yad edecektir.  Jandarma teşkilatının 175’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle başta edebi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ile Soma’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, kahraman fedakâr personel ve ailelerine sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim. 175 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakarca ve kahramanca hizmet eden; tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu, kanun ordusu Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli adına bu mutlu günümüze teşriflerinizden dolayı en derin saygılarımı sunarım.”

İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır’ın ardından konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir de, “Emniyet ve asayiş devletin ilk görevleri arasındadır. Bu amaçla devletler dış güvenlikleri için ordulara, iç güvenlikleri için ise kolluk güçlerine sahiplerdir. Ülkemiz, genel kolluk gücü olarak jandarma, emniyet ve sahil güvenlik teşkilatını kurmuş bulunmaktadır” dedi.


Nayir, konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Emniyet ve asayiş devletin ilk görevleri arasındadır. Bu amaçla devletler dış güvenlikleri için ordulara, iç güvenlikleri için ise kolluk güçlerine sahiplerdir. Ülkemiz, genel kolluk gücü olarak jandarma, emniyet ve sahil güvenlik teşkilatını kurmuş bulunmaktadır. Ülkemizin temel kurumlarından biri olan jandarma teşkilatı, 175 yıldır yürüttüğü hizmet ve fedakârlıklarıyla milletin güven ve takdirini kazanmıştır.

Ülkemizde iç güvenliğin ve asayişin sağlanması, temel hak ve hürriyetlerin korunmasıyla görevli bir birim olarak Jandarma Genel Komutanlığı, sahip olduğu nitelikli personeli ve teknolojik donanımıyla, kardeş kuruluşları olan emniyet teşkilatı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde, yarınlarından emin olarak yaşamasını sağlama görevini başarıyla yerine getirmektedir.

1839 yılında kurulan, gelişen güçlü yapısıyla kıvanç duyduğumuz jandarma teşkilatımızın görev ve sorumluluklarını, bugün olduğu gibi gelecekte de aynı bilinçle ve kararlılıkla sürdüreceğine ve başarılarının artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Jandarma Genel Komutanlığı’nın, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygılı, güvenilir, büyük bir vazife aşkı ve sorumluluk anlayışı içerisinde, gerektiğinde canı pahasına ortaya koyduğu cesur, kararlı ve özverili çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir.

Terörle mücadelede gösterdiği üstün gayret, amansız mücadele ve büyük fedakârlıkla Jandarma Teşkilatımız, Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Jandarma teşkilatımızın değerli mensuplarını, ortaya koydukları cesur, kararlı ve özverili çalışmalar için tebrik ediyorum. Kahraman vatan evlatlarının birlik ve bütünlüğümüz uğrunda gösterdikleri eşsiz fedakârlıklar, ölümsüz birer hatıra olarak milletimizle daima yaşayacaktır. Bu vesileyle köklü ve başarılı bir maziye sahip olan Jandarma Teşkilatımızın değerli mensuplarının, eş ve çocuklarının bu özel gününü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, tüm personele başarı dileklerimle sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Emniyet ve asayiş devletin ilk görevleri arasındadır. Bu amaçla devletler dış güvenlikleri için ordulara, iç güvenlikleri için ise kolluk güçlerine sahiplerdir. Ülkemiz, genel kolluk gücü olarak jandarma, emniyet ve sahil güvenlik teşkilatını kurmuş bulunmaktadır. Ülkemizin temel kurumlarından biri olan jandarma teşkilatı, 175 yıldır yürüttüğü hizmet ve fedakârlıklarıyla milletin güven ve takdirini kazanmıştır.


Ülkemizde iç güvenliğin ve asayişin sağlanması, temel hak ve hürriyetlerin korunmasıyla görevli bir birim olarak Jandarma Genel Komutanlığı, sahip olduğu nitelikli personeli ve teknolojik donanımıyla, kardeş kuruluşları olan emniyet teşkilatı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde, yarınlarından emin olarak yaşamasını sağlama görevini başarıyla yerine getirmektedir.

1839 yılında kurulan, gelişen güçlü yapısıyla kıvanç duyduğumuz jandarma teşkilatımızın görev ve sorumluluklarını, bugün olduğu gibi gelecekte de aynı bilinçle ve kararlılıkla sürdüreceğine ve başarılarının artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum.


Jandarma Genel Komutanlığımın, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygılı, güvenilir, büyük bir vazife aşkı ve sorumluluk anlayışı içerisinde, gerektiğinde canı pahasına ortaya koyduğu cesur, kararlı ve özverili çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir.

Terörle mücadelede gösterdiği üstün gayret, amansız mücadele ve büyük fedakârlıkla Jandarma Teşkilatımız, Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Jandarma teşkilatımızın değerli mensuplarını, ortaya koydukları cesur, kararlı ve özverili çalışmalar için tebrik ediyorum.

Kahraman vatan evlatlarının birlik ve bütünlüğümüz uğrunda gösterdikleri eşsiz fedakârlıklar, ölümsüz birer hatıra olarak milletimizle daima yaşayacaktır. Bu vesileyle köklü ve başarılı bir maziye sahip olan Jandarma Teşkilatımızın değerli mensuplarının, eş ve çocuklarının bu özel gününü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, tüm personele başarı dileklerimle sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”


Jandarma Genel Komutanlığı 175’inci yıl kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde şiir ve resim dallarında birinci olan ilkokul öğrencilerine hediyeler verildi. Törene katılan misafirlere eğitim köpeği ve jandarma ekipman ve teçhizatları tanıtıldı.

Editör: TE Bilişim