İlk ve ortaokul öğrencilerinin derslerine destek sağlamak ve başarılarını arttırmak amacıyla kurulan Edebali Etüt Merkezi, Arz Birlik İş Merkezi’nde hizmete girdi. Kadın girişimci Saadet Güzel tarafından açılan etüt merkezinde, öğrencilerin tüm derslerinde başarılarını arttırmak ve ödevlerinde yardımcı olmanın yanında sportif ve sanatsal faaliyetler yaptırılarak başarılarının üst seviyelere çıkarılması sağlanacak.

Bilecik Emniyet Müdürlüğü karşısında, Edebali Ortaokulu yanında hizmete giren etüt merkezinin açılışında konuşan Saadet Güzel, her yönüyle modem, çağın gereklerini karşılayabilecek standartlara sahip bir kurum olarak hizmet vereceklerini söyledi. Güzel şöyle konuştu;

“Kurumumuz eğitime katkıda bulunmak, öğrencilerin başarılarını artırmak, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda öğrencilerin ev ödevlerine, derslerine yardımcı olmak için kuruldu. İyi hizmet vermek en büyük gayemizdir. Belirli derslere yoğunlaşmak yerine, öğrencilerin okulda görmüş oldukları bütün dersler üzerinde yoğunlaşacağız. Gerek din kültürü gerek yabancı dil... Kurumumuzda 5 derslik +2 etkinlik sınıfı olmak üzere toplamda 7 sınıfımız bulunmaktadır. Amaçlarımızdan birisi de kaliteli bir eğitim ortamı hazırlamak, öğrencilerin rahat ve huzurlu, güvenli bir ortamda başarılarını artırmak olacaktır. Etüt binamız öğrencilerimizin rahatlıkla hareket edebilecekleri bir ortama sahip olup, her yönüyle modem, çağın gereklerini karşılayabilecek standartlara sahip bir kurum olarak hizmet verecektir. İyisi için değil en iyisi için buradayız.”

Edebali Etüt Merkezi’nin açılış kurdelesi Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Tetik, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bektaş Uçkun tarafından kesildi. Açılışta Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri mini bir konser verdi.


Editör: TE Bilişim