İYİ Partili Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, gazetemizi ziyaret ederek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Mensup olduğu MHP’den Meral Akşener liderliğinde yeni kurulan İYİ Parti’ye geçen Başkan Aydoğdu, İYİ Parti’nin kuruluş sürecini, gidişatını ve hedeflerini gazetemize anlattı.

PARTİ DEĞİŞTİRDİ ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

Ülkenin gidişatını iyi görmeyen bir kesim olarak iyi bir parti kurma çabasıyla bu noktaya geldiklerini belirten Başkan Aydoğdu, makam ve mevki için parti değiştirdi şeklindeki eleştirilere ise, “Biz parti değiştirmedik, biz kendi içimizde bulunduğumuz partiden artık birşey olmayacağını gördüğümüzden yeni bir parti kurduk. Ben MHP’nin Bilecik’teki en önemli  noktalarından biri olan Söğüt’ün Belediye Başkanıyım. Benim delegeliğimi sildiler, bana MHP İlçe teşkilatı seçiminde oy kullandırtmadılar. Sonuç itibari ile de yeni bir parti kurduk” diyerek cevap verdi.

“1 NİSAN’DAN SONRA TÜM KADROLARIMIZLA SAHADA OLACAĞIZ”

Yeni kurulan hiçbir partinin kurulduğu anda bu kadar çok ses getirmediğini dile getiren Başkan Halil Aydoğdu, kuruluş süreci ile ilgili olarak, “İyi bir kuruluş dönemi geçirdik. Hemen akabinde bir kongre yapıldı. Şu anda da 1 Nisan’da yapılacak büyük kongreyi bekliyoruz. Büyük kongrenin de tamamlanmasının ardından İYİ Parti bütün kadrolarıyla alana inecek ve Türkiye genelinde siyaset yapacak”dedi.

“KENDİ TANITIMIMIZI KENDİMİZ YAPACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde yoğun katılımla gerçekleştirilen İYİ Parti’nin İl Kongresi’ni değerlendiren Başkan Aydoğdu, farklı görüşlerin bir çatı altında buluştuğu heyecanlı bir kongre geçirdiklerini ifade etti. Bu kongrelerin İYİ Parti’nin doğru bir yolda olduğunu gösterdiğini söyleyen Başkan Aydoğdu, “kongrelerde seçilmiş olan il, ilçe yönetimlerimize ve Genel Merkezimize İYİ Parti’nin anlatılması, hedeflerinin ortaya konulabilmesi açısından alan çalışması anlamında çok iş düşüyor. İYİ Parti’nin bir medya desteği yok. Bunun için kendi tanıtımımızı kendimiz yapmamız gerekiyor. Genel Merkez’den aldığım son bilgilere göre Türkiye’de hala İYİ Parti’nin kurulduğundan haberi olmayan yüzde 25’lik bir kitle var. Bu da medya gücümüzün eksik olduğunu gösteriyor. Bırakın medyaya çıkmamızı herhangi bir ilde konuşmamız için salon tutmamıza bile izin verilmiyor”dedi.

“CHP İLE BİR İTTİFAKIN KURULACAĞINI ZANNETMİYORUM”

Gündemin önemli konularından biri olan ittifak meselesini de değerlendiren Başkan Aydoğdu, AK Parti ve MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı’nı hayretle izlediğini belirterek “erken koalisyon yapıyorlar” dedi.

Gelinen süreçte CHP ile bir ittifakın da olabileceğini düşünmediğini söyleyen Başkan Halil Aydoğdu, “CHP, bu ülkenin köklü partilerinden birisidir. Geleneği olan bir partidir. Seçimlerde böyle bir ittifak noktasına gideceklerini ben düşünmüyorum. Ancak malum olduğu üzere artık Türkiye’de hükümet Cumhurbaşkanlığı için yüzde 50+1 oy oranı almak durumundasınız. Birinci turda en çok oyu alan iki aday ikinci turda yarışacak ve orada ilk ikiye giremeyen siyasi görüşler kendilerine yakın gördükleri herhangi bir adayın etrafında toplanacaklardır. Sonuca da millet karar verecek.

“İTTİFAK YASASINI MECLİS’TEN APAR TOPAR GEÇİRDİLER”

Daha önce AK Parti’nin de, MHP’nin de koalisyon olmaması noktasında söylemleri vardı. Hayretle izliyorum ki koalisyona karşı olduğunu belirten iki lider erken koalisyona evet dediler. Sonuç itibariyle iki parti de koalisyonla seçime girecekler. Hayretle izlediğimiz bir diğer konu da bu yasanın televizyon yayının olmadığı bir gün bir önergeyle Meclis gündemine getirildi, gece vakti itirazlara rağmen apar topar görüşüldü ve sabaha kadar bu işi hallettiler. Bu yasa nasıl bir yasa, kimler ne şekilde itiraz etti, millet bunlardan haberdar edilmedi. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar son sözü millet söyleyecektir ve biz milletimize o akşam televizyonda göremediği, duyamadığı şeyleri alanda anlatmak mecburiyetindeyiz” görüşlerine yer verdi.

“ERKEN SEÇİM İHTİMALİNE  KARŞI HAZIRLIKLIYIZ”

Erken seçim olasılığını da değerlendiren Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, “konjektürel olarak baktığımızda Haziran veya Temmuz ayında seçim olması mümkün değil. En erken yapılacak seçim Kasım ayı gibi olabilir. Zaten Kasım ayında da bizim seçime girme şansımız var. Örgütlenmemizi ve kongrelerimizi buna göre hazırladık. Herhangi bir bahaneyle İYİ Parti seçime sokulmayacak olursa Genel Merkezimizin mutlaka bir B planı olacaktır. Milletimiz de buna göre değerlendirecek ve gereken cevabı sandıkta verecektir” dedi.

“ŞEKER FABRİKALARININ SATILMASI HAYVANCILIĞI ÖLDÜRÜR”

Gündemin diğer önemli konularından olan şeker fabrikalarının satışı konusunda görüşlerini belirten Başkan Aydoğdu, şeker fabrikalarının satışının Türkiye’de hayvancılığın ölmesinin en önemli sebeplerinden biri olacağını dile getirdi.

Başkan Aydoğdu, “sonuçta bu köylü o küspeyi hayvanlara yediriyordu. Maliyeti minimum seviyede olan bir yiyecektir şeker pancarı. Sırf hayvana yedirmek için de üretirseniz bu kez ekonomik değeri kalmaz. Şeker üretilmeli küspesi de hayvana yedirilmeli. Böylece hem hayvancılığın arttırılması, bu ülkenin dışa bağımlı et ihtiyacının karşılanması noktası, hem de istihdam noktasında önemlidir. Bu insanların ekmeğini bu şekilde almış oluyorsunuz” diyerek şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin  çok doğru bir politika olmadığına inandığını dile getirdi.

“ÖNCELİKLERİMİZ; PARLAMENTER SİSTEM, HUKUK DEVLETİ VE İYİ BİR EKONOMİ”

İYİ Parti’nin en önemli önceliğinin başta  parlamenter sisteme geri dönüş olmak üzere hukuk devleti ve ekonominin iyileştirilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Halil Aydoğdu, bu önemli üç maddenin biran önce iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“Bilecik iyi olacak, Türkiye iyi olacak” sloganı ile iyi bir Türkiye için mücadele verdiklerini ve hız kesmeden bu mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Başkan Aydoğdu, “yeter ki biz kendimizi, amacımızı halkımıza anlatabilelim. Şunu da özellikle ifade etmek istiyorum ki hiçbirimizin amacı makam ve mevki sahibi olmak değil. Genel Merkezimiz bize nerede göre verirse biz orada oluruz. Bu ekip gönüllü bir ekip. Biz bu ülkenin sahipleri olarak yanlış gidişata dur demek istiyoruz diyen insanların biraraya geldiği bir ekibiz. Birileri bize makam ve mevki sahibi olmak için gitti diyorlar. Ben o arkadaşlara cevap verme gereği bile duymuyorum.

Kutuplaşmayan, birbirini seven, güven içerisinde yaşayan bir ülke için biraraya geldik ve mücadelemize yine bu şekilde hız kesmeden devam edeceğiz”dedi.

Editör: TE Bilişim