CHP’li İl, İlçe Yöneticileri ve Meclis Üyelerinin İYİ Parti’yi ziyaret etmesinin ardından, İYİ Parti yöneticileri ve üyeleri de CHP’ye iade-i ziyarette bulundu.

Erken seçim sürecinin değerlendirildiği ziyarette,  24 Haziran seçimleri sonrasında Cumhuriyet ve demokrasinin ileriye taşınması gerektiği  vurguları öne çıktı.

CHP İl Başkanı Metin Yaşar ve İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Gürses  tarafından yapılan açıklamada, CHP’li 15 Milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesinin demokrasi için önemli bir adım olarak görüldüğü belirtilirken, 24 Haziran seçimleri sonrasında iktidarın değişmesi gerektiğini belirttiler.

Ziyarette ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı Metin Yaşar, “Düne kadar birbirlerine demediklerini bırakmayanlar bugün Cumhur İttifakı’nı kurdular. Bunlar bu ittifakı yaparken ülke bekası için yaptıklarını söylediler fakat kendi koltuklarının bekası için bir ittifak yaptıklarına hep birlikte tanık olduk.

 Baskın bir seçim yaparak CHP ve diğer partileri hazırlıksız yakalayacaklarını zannettiler. Burada temel amaç, yeni kurulmuş olan İYİ Parti’yi seçime sokmamaktı. Muhalefet Genel Başkanları da İl Başkanı olarak benim dahi haberimin  olmadığı bir görüşme yaptı. Demek ki daha önceden bütün hazırlıklar yapılmış.

 CHP, bu ülkenin çimentosudur. CHP, ülke sıkıntıya girdiği her zaman taşın altına elini değil, gövdesini koymuştur. İşte bu şer ittifakına karşı 15 tane Milletvekilimiz İYİ Parti saflarına gönderildi. Buradaki amaç,  Türkiye’de demokrasinin ve egemenliğin hakim kılınmasıydı. Öncelikle bu 15 Milletvekilini kutlamak istiyorum. Onlar, ülkemizin demokrasi tarihine isimlerini altın harflerle yazdıracak insanlar. Çünkü bu arkadaşlarımız önümüzdeki Milletvekilliği seçimlerinde Milletvekili adayı dahi olamayabilirler. Bunu, demokrasimizi rayına sokmak için  Genel Merkezimizin vermiş olduğu bir görev olarak, koşulsuz bir şekilde yerine getiriyorlar.

İYİ Parti’nin mutlaka seçimlere girmesi gerektiğini düşünüyorum. Onlar iyi niyetli insanlar olsalardı, seçimleri bu kadar öne alarak İYİ Parti’nin önünün kesilmesini istemezlerdi. Geldiğimiz nokta, artık güçleri birleştirme zamanı.  24 Haziran seçimlerinde diktatörlük ve demokrasi oylanacak. CHP, İYİ Parti ve toplumun diğer partileri ile hep beraber bu tek adama dayalı rejim değişikliğine karşı tüm unsurlarla bir araya gelip 24 Haziran’daki seçimlerde başarılı çıkma mecburiyetimiz var. Bunun için her birimiz bu 2 aylık süreci çok özverili bir şekilde tamamlamalıyız.”dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görüşmeleri ile aynı zamana denk gelen bir görüşme yaptıklarını hatırlatan İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Gürses de bu zamanlama ile ilgili, “ Bu partilerimizi ne kadar içimizde yaşadığımızın da bir göstergesidir” dedi.

CHP’den İYİ Parti’ye geçen Milletvekilleri için demokrasinin önemli bir adımı olarak gördükleri yorumunu yapan Başkan Gürses, Recep Tayyip Erdoğan’a da Deniz Baykal döneminde Meclis yolu açıldığını söyledi.

Erdoğan’ın kendisinin deyimi ile ustalık döneminin sona erdiğini ve 24 Haziran seçimlerinde de emeklilik vaktinin geldiğini ifade eden Gürses, İYİ Parti’nin Atatürk ilke ve inkılaplarından hiçbir zaman ayrılmadan yoluna devam edeceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim