İYİ Parti Bilecik İl Teşkilatı 24 Haziran’da yapılacak olan 27’inci dönem Milletvekilliği seçimine ilişkin parti il binasında aday adayı tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Seda Selviler Karakaş, Ömer Çoban, Merve Bektaş, Batuhan Atalay ve Mesut Tekin, İYİ Parti’nin aday adayları olarak basının karşısına geçerken, İl Başkanı Ahmet Gürses, Haziran ayında yapılacak olan seçimlere ilişkin ve İYİ Parti Milletvekili aday adayları hakkında yaptığı konuşmasında; partililere “Tamam mı?” sorusunu sorduktan sonra “böyle bir süreçte ben de varım diyerek yüreğini ortaya koyan aday adayı olan tüm aday adayı arkadaşlarımızı öncelikle hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu medeni cesareti göstermek çok anlamlı böyle bir süreçte. İYİ Parti ailemizin birer ferdi olarak kendilerine çıkmış oldukları bu yolda başarılar diliyorum. Allah'ın izniyle Bilecik'ten iki milletvekilini de İYİ Partili iki milletvekilini de Ankara'ya göndermek arzusundayız. En kötü ihtimalle bir tanesini kesin göndermek zorundayız. Bu Sayın Cumhurbaşkanımız Meral Akşener'in de gücü, kuvveti, Ankara'da desteği olacaktır. Bu yolda hepsine başarılar diliyorum. Zaman çok kısıtlı karşımızda uzun yıllardır teşkilatını oturtmuş, ekonomik gücü yüksek olan rakiplerimiz var. Fakat bizim de iman dolu yüreğimiz var karşılığında. Biz bunu başaracağımıza inanıyoruz. Adaylarımızı nihayi kararı ve belirlemesini ve sıralamasını genel merkez yapacak. Bu konudaki takdir genel başkanımızın ve yetkili kurumların ama seçilecek aday adayları arasında hangisi, hangi sırada gelirse gelsin tüm aday adayı arkadaşlarımız canla başla ilçe başkanlarımız, il yönetim kurullarımız mücadele edecek ve arzu ettiğimiz, hedeflediğimiz oy oranını almak için elimizden geleni tüm gayreti göstereceğiz. Bu konuda çok güzel bir teveccüh var biz bunu görüyoruz, milletimiz artık yeter diyor, tamam diyor biz de biraz daha gayret ettiğimizde bu tam anlamıyla tamam olacak. Allah yar ve yardımcımız olsun”ifadelerine yer verdi.

Milletvekili aday adayları kendilerini tanıttılar

Milletvekili aday adayları ise İl Başkanı Ahmet Gürses’in konuşması sonrasında kendilerini tanıtırlarken, İYİ Parti aday adayı İş Adamı Ömer Çoban; “Trabzon, Akçaabat doğumluyum. İzmit'te büyüdüm. İlk, orta, lise tahsilimi İzmit'te gerçekleştirdim. İlk yüksek öğrenimimi Burslu olarak Kırgızistan'da yaptım, İkinci yüksek öğrenimimi Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümü bitirdim. 12 yıldır restoran işletiyorum, esnafım. İyi derecede Rusça, Kırgızca bilirim. Dağcılıkla uğraşırım, saz çalarım” dedi.

Ardından özgeçmişine ilişkin konuşma gerçekleştiren Avukat Seda Selviler Karakaş ise; “1984 Bilecik Doğumluyum. Üniversite eğitimim dışında çocukluğumu, gençliğimi Bilecik'te geçirdim. Meslek hayatımda 12 yıllık avukatım. Mesleğimi de Bilecik'te icra etmekteyim, serbest olarak avukatlık yapmaktayım. Evliyim, 1 çocuk annesiyim” dedi.

İyi Parti Milletvekili aday adayı Mimar Batuhan Atalay, seçimlerin vatana ve millete hayırlı olmasını dilerken özgeçmişine ilişkin şu noktalara değindi:

“1996 yılında Bozüyük'te doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Bozüyük'te tamamladım. Lisan öğrenimimi Makedonya'nın Üsküp şehrinde tamamladım ve mimarlık fakültesini bitirdim. Vatanımız ve milletimiz için en hayırlısını temenni ediyorum. Biz birlikteyiz, birlikte olduğumuz sürece de güçlüyüz.”

Emekli Serbest Meslek erbabı Mesut Tekin, 6 sene Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığını söyleyerek; “1963 Bilecik doğumluyum. Çukurören'liyim. İlk ve orta öğrenimimi Bilecik'te tamamladım. İktisat, Kamu mezunuyum. 33 yıldır Bözüyük İlçemizde ikamet ediyorum. 6 sene Bozüyük Ülkü Ocakları, 3 yıl da Bilecik Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı yaptım” dedi.

Diğer Milletvekili aday adayı Merve Bektaş ise mazereti dolayısıyla tanıtım toplantısına katılım sağlayamadı.

Diğer yandan İYİ Parti il binasını dolduran partililer tanıtım toplantısı sonrası parti binasının dışına çıkarak “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sloganları attılar.

Editör: TE Bilişim