İYİ Parti genel merkez yöneticileri yerel yönetimlere hazırlık mahiyetinde alanlara inerken, Bilecik İl Teşkilatını da ziyaret ettiler.

Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş, Yavuz Temizel ve Sermin Özen Soy’dan oluşan heyet İYİ Parti İl Başkanlığında partililer ile biraraya gelirken, yerel seçimlere yönelikte basın açıklaması yaptılar.

“İyilik Kervanı’ adı altında yola çıktık”

Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, yerel seçimlere 8 aylık bir süre kaldığını ve çalışmaları başlattıklarını belirttiği konuşmasında; “biz seçimlere uzunca bir süre olduğunu düşündüğümüz bu günlerde dahi, seçimlere hazırlanmak adına öncelikle sonra sizlerle hasbıhal etmek, bu seçimlerden ne bekliyorsunuz? Ne düşünüyorsunuz? Bu amaçla, bu gayretle genel başkanımızın bize verdiği talimatla Pazartesi sabahı, genel başkan yardımcıları, genel idare kurulu üyelerimiz, partimizin kurucu üyeleri ile birlikte genel merkezden ‘iyilik kervanı’ adı altında yola çıktık. Biz iki gündür Eskişehir’deydik. Orada çok güzel temaslarda bulunduk. Bu sabah İl Başbakanımızın söylediği gibi, Bilecik’e geldik. Söylediğim gibi; yerel seçimlere uzunca bir zaman var gibi görünse de, ülkemizin içinde bulunduğu çok kötü durum karşısında bu gidişe dur diyebilecek tek siyasi parti, tek alternatif İYİ Parti. Bunun için çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Niye illerde ziyaretlerde bulunuyoruz diye düşünürsek; illerimizin çıkartacağı il ve ilçe belediye başkan adaylarıyla öncelikle yerinde istişareler ederek, sizlerle tanışarak genel merkezimiz adayları belirleme kararı aldı. Onun için il ve ilçe teşkilatlarımızın görüşlerini, bu konudaki fikirlerini almak istedik. Sizlerde bizim bu teklifimize karşılık verdiniz, bizleri kabul ettiniz. Teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“İttifak söz konusu değil”

İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde olduğu gibi yerel seçimlerde de herhangi bir parti ile seçim ittifakı söz konusu mu? sorumuza Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, şu şekilde cevap verdi:

“Bizim İYİ Parti olarak bütün illerde ve ilçelerde adayımız olacak. Biz seçimlere İYİ Parti olarak gireceğiz. Ama önümüzde 8 aylık bir süreç var, gerekli değişiklilikler olabilir. 8 ay siyasette çok uzun bir süre ama bugün biz İYİ Parti olarak bütün il ve ilçelerde kazanacağımıza inandığımız adaylarla yarışacağız. Genel seçimlerde yapılan ittifak gibi bir ittifak görüşmeleri şuanda söz konusu değil.”

“İYİ Pati olarak, iyi insanlar yönetime taşınacak”

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ise, yerel seçimler de İYİ Parti’nin sürprizler ile geldiğini söyledi. Başkan Aydoğdu, konuşmasında, "Gördüğüm kadarıyla İYİ Parti'yi seçimlere hazırlanmış, alana inmiş ve alan çalışmasına başlamış gibi görüyorum. Bu da bizi mutlu ediyor. İnşallah bu önümüzdeki yerel seçimlerde Bilecik Vilayeti içerisinde belki umduğumuz, belki umduğumuzdan biraz daha fazla bölgeyi almak suretiyle Türkiye genelinde biz bir sürprize hazırlanmak istiyoruz buna hazırız. Yerel yönetimler siyasi partiler noktasında lokomotif görevi yapan birimlerdir. Bildiğiniz gibi, yerel yönetimler icranın başındadır dolayısıyla halka hizmet götürebilmek, halkla ulaşabilmek noktasında yerel yönetimler çok önemli diyoruz, bunu önemsiyoruz. Bu yerel seçimlerden sonra İYİ Parti halkla bütünleşecek, halka ulaşmış olacak ve inşallah ilk genel seçimde de bu lokomotif bizi İYİ Pati olarak, iyi insanları yönetime taşıyacak ve partimiz her zaman olduğu gibi kuruluş amacımızda da belirttiğimiz üzere bu ülkenin yönetimine taliptir. Kadrolarıyla, yetişmiş insanlarıyla inşallah Türkiye’yi güzel günlere, iyi günlere götürecek bir çalışmanın içerisinde olacağız” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan heyet ile birlikte ilimize gelen Eskişehir Milletvekili Aslan Kabukcuoğlu, Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, ilk olarak Söğüt ve Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret ederek, Söğüt'te kutlanan gaziler haftasına katıldılar. Sonra Bilecik'te Vali Tahir Büyükakın ve Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret ettiler.Ardından Ahilik Haftası programlarına katıldılar.

Editör: TE Bilişim