İYİ Parti Milletvekili Adayı Mesut Tekin,24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci dönem Milletvekilliği seçimlerine ilişkin gazetemize partisinin kadın politikaları noktasındaki hedeflerini anlattı.

Vekil Adayı Tekin, iktidar olmaları neticesinde İYİ Parti’nin kadın üzerindeki çalışmaları hakkında gazetemiz ile şu bilgileri paylaştı:

“Tarımda sigortasız çalışan 18- 40 yaş grubu kadınları, sosyal güvenlik kapsamına alacağız, sigorta primlerini ilk 5 yıl karşılayacağız.

İhtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan çocuklarının 36 aya kadar gıda ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir sistem kuracağız

Doğumdan sonra ilk defa sigortalı olan kadınların doğum yaptıkları tarih itibariyle SGK pirimi borçlanmalarına imkân sağlayacağız. Bu konudaki mağduriyetleri ortadan kaldıracağız.

Kadın girişimciliği teşvik edeceğiz. Yeni faaliyete başlayacak olan kadın girişimciler için 3 yıl süre ile gelir vergisi oranında 3 puan indirim uygulayacağız

Kırsal kesimde yaşayan kadınlar için, yöre ihtiyaçlarına göre beceri kursları düzenleyerek, yöresel ürünlerin pazarlanması amacıyla gerekli mekânlar sağlanarak, kadınları üretime yönlendireceğiz. Bakım hizmeti veren kadınları Sosyal Güvenlik kapsamına alacağız

Kadınlarımızın iş gücüne katılımının önündeki en büyük engellerden biri olan çocuk ve aile büyüklerinin bakımı için ayrılan sosyal yardım kaynaklarını iki katına çıkaracağız

Bakıma muhtaç çocuğu olan annelerin, iş hayatından kopmalarını ve iş gücü kaybını engellemek, iş gücüne katılım oranlarını ve gelir düzeylerini artırabilmek için esnek çalışma saatleri ve prim ödemesi uygulamasını hayata geçireceğiz. Bu annelere yönelik iş garantili mesleki eğitim programları düzenleyeceğiz.

Kadınların yaşam tarzı teminatımız altındadır. Kadına yönelik her türlü şiddet ve baskıyı engelleyeceğiz.

Kadın Cinayetlerinde “İyi Hal İndirimi Uygulamasını” derhal kaldıracağız. Şiddet uygulayan erkeğin, oluşturulacak Terapi Evlerinde tedavi görmesine yönelik uygulamayı hayata geçireceğiz.

Kadına yönelik şiddetin, cinsel ve ekonomik istismarın önlenmesi, muhtaç durumdaki kadınların desteklenmesi ve korunması, öncelikli politikalarımız arasında yer alacaktır.

Suçların Önlenmesine Dair Kanun” çıkarılarak önleyici kolluğu güçlendireceğiz ve özellikle aile içi şiddet, kadın cinayetleri, cinsel istismar, cinsiyet ayrımcılığı, uyuşturucu temini, çocuk is istismarı başta olmak üzere toplum vicdanını yaralayan suçlar için önleyici ve ıslah edici özel tedbirler alacağız.

“Kadın yoksulluğunu” ve kadının içinde bulunduğu dezavantajlı koşulları ortadan kaldıracağız.Kadına yönelik şiddete  karşılık sıfır tolerans anlayışıyla mücadele edeceğiz.

Adaletin ve liyakatin önde olduğu bir ülke hayali ile İYİ Parti Bilecik milletvekili adayı oldum. Torpilin olmadığı, herkesin yargıya güvendiği, bütün gençlerin iş bulduğu, aile içi şiddetin sıfırlandığı günlere ermek benim hayalim. Hepinize dünyada ve ahrette iyilikler ve güzellikler diliyorum. Bayramınız kutlu mübarek olsun. Hoşçakalın.”

Editör: TE Bilişim