Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti’nin Bilecik Kurucu İl Başkanı Ahmet Gürses, ilk kez gazetemize özel olarak partinin yol haritası ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulunurken, yapılan sert eleştirilere de yanıt verdi.

Bilindiği üzere, 1 Kasım seçimlerinin ardından MHP içerisinde muhaliflere ilişkin tasfiye operasyonu başlatılmıştı. İlimizde de muhalif kanatta olduğu bilinen MHP’nin daha önceki İl Başkanı Ahmet Gürses de partisinden tasfiye edilen isimler arasındaydı.

Meral Akşener liderliğinde İYİ Parti’nin kurulmasının ardından Gürses, Bilecik Kurucu İl Başkanı olarak atandı ve siyasi sessizliğini ilk kez gazetemize bozdu. Gürses, İYİ Parti’nin kuruluş amacından yapılan ağır eleştirilere kadar birçok konuda deyim yerindeyse bomba açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’nin Türk siyasetinin tıkanmışlığının önünün açılması amacıyla kurulduğunu belirten Gürses, partisinin Türkiye genelinde ve Bilecik’te önemli bir çıkış yapmasını beklediğini dile getirdi. İYİ Parti’ye en büyük eleştiriler ise ayrıldıkları parti MHP’den gelmişti.

Gürses, özellikle Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’nun MHP’den ayrılıp İYİ Parti’ye geçmesi ile başlayan istifa sürecini eleştiren MHP İl Başkanı Mehmet Karuk ve MHP Söğüt İlçe Başkanı Adem Topçu’nun ağır ithamlarına da aynı şiddetle cevap verdi.

Karuk’un yaptığı “Kriptocular ve rantiyeciler” eleştirilerine yönelik, “Biz görevden alınmasaydık, o koltuğu arkadaş rüyasında bile göremezdi” diyen Ahmet Gürses, Topçu’nun “Tüküre tüküre gidenler yalaya yalaya dönecekler” sözlerine ise “Söğüt İlçe Başkanı’nı tanımıyorum. Kendisinin kim olduğunu sorduğumda, 3-4 tane parti gezmiş bir arkadaşmış. Kendisi demek ki tüküre tüküre, yalaya yalaya gezmeye alışmış, herkesi kendisi gibi zannediyor” şeklinde cevap verdi.

İl Başkanı Gürses, İYİ Parti ve gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarında şunları söyledi:

“KAYI BOYU AMBLEMİ İLE KARIŞTIRILMAMALI”

Öncelikle İYİ Parti’nin amblemiyle başlayayım. İYİ Parti’nin amblemi sekiz çentikli güneş. Adı İYİ Parti. Basında da yeraldığı gibi Kayı Boyu işareti ile ilişkilendirilmeye çalışıldı. Bizim logomuz güneş. Türkçe’de de “iyi” kelimesine benzetildiği için bu eleştirileri aldık. Türkçe’de iyi bu şekilde yazılıyor. Arkadaşlar rahatsız olmasın diye biz buna Arapça isim takacak halimiz yoktu. Türkçe’de büyük harflerle İYİ yazılışı, partimizin de adı. Bu ikisini karıştırmayalım.

“15 YILLIK SÜREÇ İÇİNDE HUKUK DA BIRAKTILARSA BUYURSUNLAR GİTSİNLER”

İYİ’nin yazılış şekli ile Kayı Boyu amblemini birleştirip sanki bizim logomuzu Kayı Boyu amblemi yapmışız gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Doğru değildir. Partinin logosu güneştir. Yargı konusu da kendi takdirleridir. Büyük büyük adalet sarayları var. 15 yıllık süreçte içinde hukuk da bıraktılarsa buyursunlar gitsinler. İstedikleri yere başvurabilirler.

Türk siyasetinin tıkanmışlığının önünün açılması adına bu parti kuruldu. Burada da tabi ki kalabalık bir avukat ordusuyla çalışılıyor. Arkadaşlar bu ismi koyarken bunu da muhakkak değerlendirmişlerdir. Bu gelebilecek tepkileri de düşünerek hazırlık yapmışlardır. Yine de kendi takdirleridir. İstedikleri yere, istedikleri mahkemelere başvurabilirler. Tabi 15 yıllık süreç içinde hukuk da bıraktılarsa buyursun başvursunlar.

“İYİ PARTİ’NİN KURULUŞ AMACI, TÜRKİYE’DE YAŞANAN SİYASİ TIKANMIŞLIĞIN ÖNÜNÜ AÇMAK”

İYİ Parti’nin kuruluş amacı şu anda Türkiye’de yaşanan siyasi tıkanmışlığın önünü açmak. Ben MHP’nin en son il başkanıydım. İnsanlarımızda seçim döneminde “şu partiden olmaz, bu partiden olmaz, başka oy verecek yer mi var” gibi tepkiler alıyorduk. Bu süreç ilk başladığında, 1 Kasım seçimlerinden sonra MHP’de İl Başkanı ve Üst Kurul Delegesi’ydim. Üst Kurul Delegesi arkadaşlarımla, Belediye Başkanlarımızla, İl Genel Meclis Üyelerimizin tamamıyla, Belediye Meclis Üyelerimizle, İlçe Başkanlarımızla çeşitli görüşmeler yaptık. Onların yüzde 95 oranındaki talebi doğrultusunda Kurul Delegesi olarak, Genel Başkanlık değişimi için imzalarımızı verdik. Fakat bu talep karşılık görmedi. Bir şekilde engellendi ve bundan sonraki süreçte de yeni bir parti ile yola devam etme kararı alındı.

“ALTERNATİF MHP DEĞİL, MERKEZ PARTİSİYİZ”

Kurucular Kurulu ile alakalı hem ilçelerimizde hem de ilimizde çeşitli çalışmalarımız oluyor. Fırsatımız oldukça insanlarımızı ziyaret ettik. İnsanlarımız buraya gelerek bizimle görüştüler. Biz yeni bir MHP kurmuyoruz. Merkez Parti olacağız. Tabi ki partimizin içerisinde eski MHP’liler, DYP’liler, CHP’liler, AK Parti’liler de bulunacak. Kendileri var da zaten Kurucular Kurulu’nda. Her kesimden insanı kucaklayacağız. Zaten bu söylemle yola çıktık. İnşallah tüm kamuoyuna göstereceğiz.

“BİRÇOK KİŞİ KENDİ İSTEĞİYLE MHP’DEN İSTİFA EDİP İYİ PARTİ’YE GELİYOR”

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener önderliğinde İYİ Parti kuruldu. Kurulduktan sonra da büyük oranda hem Türkiye genelinde, hem de ilimizde MHP üyelerinin istifaları yaşandı. Benim bildiğim kadarıyla Bilecik Merkez’de 200 civarında MHP üyesi insanımız MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katıldı. Yine ilçelerimizde de aynı şekilde MHP’den yoğun bir şekilde istifa ederek İYİ Parti’ye geçiyor insanlarımız. Biz, kimseye gidip ne olur istifa edin de buraya gelin gibi bir talepte bulunmadık. İnsanların aklı var, fikri var, özellikle seçilmiş kişilerin seçmenlerine karşı sorumlulukları var. Kendi düşünceleriyle istifa edip İYİ Parti’ye katılıyorlar. Bunlara da hoşgörülü davranmak gerekir diye düşünüyorum. Pazaryeri’nden kalabalık bir grup istifa ederek İYİ Parti’ye geçme kararı aldılar. Belediye Meclis Üyeleri de var aralarında, seçilmişler de var.

“HALİL AYDOĞDU, BAHÇELİ’YE KARŞI ÖZEL BİR TAVIR DEĞİL, MHP'NİN İKTİDAR HEDEFİ TAŞIMADIĞI İÇİN İSTİFA ETMİŞTİR”

Söğüt Belediye Başkanı’mızın istifası epey bir gündem oluşturdu. Söğüt Belediye Başkanımız, benim çok yakinen tanıdığım, abi kardeş hukukumuzun olduğu biridir. Bu süreçte Devlet Bahçeli’ye karşı özel bir tavır olarak değil, MHP’nin iktidar hedefi taşımadığını düşündüğü için istifa edip İYİ Parti’de görevine devam etme kararı aldı. Bu konuda eleştirenler muhakkak olacaklardır ama ben Söğüt’e baktığımda eleştiriden çok destek aldığını gördüm kendisinin. Kötü söz söyleyenler için de, kötü söz sahibine aittir diyoruz.

“RANTÇILARDA, KRİPTOCULARDA, TÜKÜRE TÜKÜRE YALAYANLARDA ORTADA”

Söğüt Belediye Başkanı Aydoğdu’nun İYİ Parti’ye geçmesinin ardından mevcut MHP İl Başkanı Mehmet Karuk’un “kriptocular, rantçılar” şeklinde açıklamaları oldu. İstifa edenlerin rant ve mevki peşinde olduklarını söyledi. Ardından Söğüt İlçe Başkanı’na da “Tüküre tüküre gidenler, yalaya yalaya gelecekler” şeklinde kamuoyunda açıklamaları oldu.

Daha önce o makamda oturan bizdik. Biz görevden alınmasaydık, o koltuğu arkadaş rüyasında bile göremezdi. Bizim böyle bir suçlamayı kabul etmemiz mümkün değil. Söğüt İlçe Başkanı’nı hiç tanımıyorum. Orada çok yanlış bir ifade kullanmış. Bu ifadelerinden sonra kendisinin kim olduğunu sorduğumda, 3-4 tane parti gezmiş bir arkadaşmış. Kendisi demek ki tüküre tüküre, yalaya yalaya gezmeye alışmış, herkesi kendisi gibi zannediyor. Buna da cevap vermeye değer bulmuyorum.

“İYİ PARTİ’YE YOĞUN TALEP VAR”

İYİ Parti’nin öncelikli hedefi, Türk siyasetine yeniden iyi bir dil, bir üslup kazandırmak. İyi insanların Türk siyasetine katkı sağlamasını, Türk siyasetinin içine girmesini sağlamak öncelikli hedefimiz. Daha sonra ise şu anda yaşanan buhranlı durumda biran önce insanımızı rahatlatmak, yargıyı sağlıklı bir şekilde işletmek, ekonomiyi düzeltmek. Öncelikli hedeflerimiz bunlar. Bilecik’teki hedefimiz de, bundan sonraki ilk seçimlerde Bilecik’te İYİ Parti’yi birinci parti yapmak. Bu zamana kadar iktidarın bir alternatifi yoktu. İstedikleri gibi çalışmalar yaptılar ama bundan sonra iktidar partisinde alternatif olabilecek güçlü bir İYİ Parti var.

Tabelamızı takmadan önce de bir sürü insanımız başka arkadaşlara sorarak gelip yerimizi buldular. Tabelayı taktıktan sonra da bu çok çok daha arttı. Bilecik’ten çok güzel bir talep var. Sabah 09.00’dan itibaren insanlarımız buraya gelmeye başlıyor. Akın akın üye olmak istiyorlar. Kuruluş aşaması bitmediği için henüz üye kaydı alamıyoruz ama 1 hafta içerisinde inşallah bu süreç de tamamlanacak ve tüm ilçelerimizle beraber üye kayıtlarına başlayacağız. Bu konuda insanlarımızda müthiş bir gönüllülük var. Üstüme düşen ne varsa yapmaya hazırım diyen onlarca, yüzlerce insanla karşılaşıyoruz her gün. Bu güzel teveccühün sandığa da yansıyacağına kalben inanıyorum. Bilecik’te bundan böyle birçok denge değişecek. Bu konuda gönüllü olan ben de bu işin içinde olmak istiyorum diyen herkese kapımız açık. Biz, siyasete yeni bir dil kazandırıyoruz ve tüm siyasetin merkezine bir parti kurduk. Vatanseverlik noktasında buluşabilen herkesle birlikte olmaya hazırız. Beraber yol yürümeye hazırız diyorum. Bu vesileyle de tekrar hemşerilerimi partimize hem çay içmeye, hem sohbet etmeye davet ediyorum."

“KADIN HATUN KİŞİDİR. ELBETTE KADINDAN LİDER OLUR”

Ülkücü kökenli olduğunu söyleyen bir vatandaşın, “Kadından lider olmaz” tepkisine de cevap veren Ahmet Gürses, “muhtemelen Bilecik’teki pek çok Suriye’liden birisiyle karşılaşmışsınızdır. Ülkücü birisi, Türk Milliyetçisi birisi azami tarih bilgisine sahip olmak zorundadır. Türk tarihinde kadının yerini bilmiyorsa bu arkadaşımız, kendisini ülkücü olarak falan da adlandırmasın. Boş yere kullanmasın o sıfatı. Türk tarihinde kadının çok özel bir yeri vardır. Hatun kişidir. Bunu bilmeyen bir arkadaşa cevap vermemize gerek yok. Kesinlikle kadından lider olur, hem de en iyisi olur.

İYİ PARTİ’NİN OYU %20 İLE 30 ARASI

Şuan en son elimize ulaşan anketlerde Türkiye genelinde yüzde 20.5’lik bir oy oranı gözüküyor İYİ Parti için. Bunun Bilecik’te çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Kesinlikle yüzde 30’un altında bir oy beklemiyorum. Milletten edindiğimiz intiba da bu yönde.

İYİ Parti’nin Kurucu İl Başkanı olarak tüm halkımızı partimize davet ediyorum. Bu açık bir davettir. Kesinlikle hiç kimseye karşı önyargılı değiliz. Vatanını seven, memleketini seven, Bilecik’i seven her insanımızla birlikte olmaya, birlikte yol yürümeye hazırız.”

Editör: TE Bilişim