İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimler öncesi birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Bilecik’e geldi. Bilecik ziyaretlerine partisinden Belediye Başkan Adayı gösterilen Pazaryeri ilçesinden başlayan Akşener, burada esnaf ziyareti yaparak vatandaşları dinledi.


 

Akşener’e ziyaretinde CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Gürses, İYİ Parti Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İYİ Parti Pazaryeri Belediye Başkan Adayı Necmiye Beğen, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP Bilecik Merkez Belediye Başkan Adayı Semih Şahin ve partililer eşlik etti. Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Akşener, Pazaryeri’nde esnafı ziyaret ederek vatandaşları dinledi.

Bir kahvehanede basın açıkalaması yapan Akşener, ekonomiye ve yaklaşan yerel seçimin önemine vurgu yaptı. Ziyaretleri sırasında dükkanların boş olduğunu gördüğünü söyleyen Akşener, “Ekonominin bu hale geldiği bir Türkiye’de bu seçim önemli bir seçim.” Dedi.

Akşener , şöyle konuştu:

“YANLIŞ YÖNETİM SEBEBİ İLE EKONOMİ KÖTÜ AMA BUNA KARŞILIK VATANDAŞ SUÇLU”

“Bu seçimin sonuçları olarak Cumhur İttifakının yani iktidar partilerinin söylediği bir tartışmanın yaşanması söz konusu değil. Dört yıl boyunca bir daha seçim yok. Sayın Cumhurbaşkanı yerinde kalacak. Yani Cumhurbaşkanlığı seçimi de 2023’te. Dolayısıyla seçmene söylediğimiz ve seçmenden beklediğimiz şu, 16 yıldır çok kolay bir şekilde kutuplaşmanın getirdiği  gayretsiz bir oy alma halinden sonra bugün gelinen noktada Cumhurbaşkanı’nın maaşına yapılan zam yüzde 26 emekliye yapılan zam yüzde 10. Yanlış yönetim sebebi ile ekonomi kötü  ama buna karşılık vatandaş suçlu. Domates yetiştiricisi suçlu, biber yetiştiricisi suçlu, onları satan marketler, manavlar suçlu. Türkiye’de seracılıkla geçinen binlerce kişi var. Hemen yakınızdaki İnegöl’de bile sera var. Serada yetiştirilen ürün pahalıya mal ediliyorsa elektriği pahalıdır, suyu pahalıdır, ilacı pahalıdır, gübre kullanıyorsa gübresi pahalıdır. Siz bu girdilerinde bir teşvik uygulamazsanız o ürün  pahalıya mal olur. Kışın biber yeme, domates yeme, kışın kış sebzeleri ye peki... Ondan önce de soğan suçluydu. Soğan depolarına baskınlar yapıldı. Böyle bir anlayışla ekonominin düzelmesi mümkün değil. Ekonominin düzelmesi kibrin, ukalalığın ortadan kalkabilmesi için seçmenin bu seçimlerde iktidar partilerinin kulağını çekmesi gerek. Daha sonra bu ukala ve kibirli tavırlar ortadan kalkar.

 “BU SEÇİMİN TÜRKİYE’NİN BEKASI İLE BİR İLGİSİ YOK”

Bu seçimin Türkiye’nin bekasıyla bir ilişkisi yok. Hemen seçim geleceği ve Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Bey’in sandalyesinin gideceği diye bir iddia var Sayın Bahçeli tarafından. Cumhurbaşkanı koltuğuna bir şey olmaz. Sayın Bahçeli hepimizi attığı için zaten onun da koltuğu tehlikede değil. Sonuç olarak ikisinin de koltuklarının beka sorunu yoktur ama bireysel olarak her bir vatandaşın karnı aç, geleceği ile ilgili endişesi var. Bireysel beka konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor Türkiye’de. Bunun ortadan kaldırılabilmesi için bu seçimde kulak çekmeye büyük ihtiyaç var. Seçmen açısından ihtiyaç var. Biz çok çalışacağız. Adaylarımızı iyi tanıtmaya çalışacağız ve sizlerin onayına sunacağız. Umuyorum ki sizler de onaylayacaksınız.”

Editör: TE Bilişim