25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası kutlama programları kapsamında düzenlenen etkinlikte Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, kendi bünyesinde bulunan araçları ile çarşı merkezinde tur atarak adeta gövde gösterisi yaparken, Orman İl Müdürlüğü ve AFAD'a ait araçlarda konvoya eşlik etti.

Küçük Sanayi Sitesi bölgesinden araçların önüne taktıkları Türk Bayrakları ve kornalar ile hareket eden itfaiye ekipleri etkinliğe 1 taksi, 4 itfaiye yangın söndürme aracı, 3 kamyon, 1 traktör ve 2 Afad yardım aracıyla birlikte Atatürk Bulvarı üzerinden geçerek, Endütri Meslek Lisesi önündeki kavşaktan döndüler.Yeniden Atatürk Bulvarı üzerinden Küçük Sanayi Sitesi’ne giden ekipler etkinliği burada sonlandırdılar.

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürü Cengiz Toklucu etkinliğe ilşkin yaptığı açıklamada:''Başta belediyemiz itfaiye Müdürlüğü olmak üzere, Orman İl Müdürlüğü ve AFAD'a ait araçlar ile kortej gerçekleştirdik. İtfaiye Haftasını Bilecik'te, anlamlı ve faydalı etkinliklerle kutladık. Cumhuriyet Meydanımızda stant kurarak, çocuklarımız ve vatandaşlarımıza gerek ekipmanlarımız gerek faaliyetlerimiz hakkında bilgiler verdik. Bununla birlikte bir okulumuzda tatbikat gerçekleştirdik.

Bugün de son olarak araçlarımız ile bir konvoy oluşturduk. Amacımız, Bilecik Belediyesi, Orman İl Müdürlüğü ve AFAD olarak bir çatı altında vatandaşlarımızın hizmetinde olduğumuzu göstermek idi. Yangın ve olası afetler karşı vatandaşımızın rahat olması gerektiği mesajını vermek istedik. Bizlere bu anlamda katkı sunan Orman İl Müdürlüğü, AFAD, Emniyet Müdürlüğümüz ve Trafik Birimi personeli ve yetkililerine katkıları dolayısıyla teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim