Bilecik Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilöğrenciler tatbikatta öğrencilere önce teorik bilgiler verildi daha sonra ise uygulamalı olarak tatbikat yapıldı.

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası münasebetiyle tatbikat gerçekleştirdi.

Öğrencilere uygulamalı olarak yangın söndürme çalışmasının anlatıldığı tatbikatta, yangın çeşitleri, hangi tür yangınlarda hangi tür tüplerin kullanılacağı ve yangına ne şekilde yaklaşılacağı konularının yanı sıra, söndürme teknikleri ve yangın tüplerinin kullanılışı uygulamalı olarak anlatıldı.

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürü Kadir Cengiz Toklucu, yaptığı açıklamada, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası münasebetiyle bir takım etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak hafta kapsamında çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiklerini belirten Toklucu, şunları kaydetti:

''İtfaiyecilik Haftası'' etkinlikleri kapsamınad önce Valimiz ve Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Daha sonra, yine etkinliklerimiz kapsamında Cumhuriyet Meydanında ekipmanlarımızı kurarak vatandaşlarımıza bu konuda anlatımlarda bulunduk. Bugün de Bilecik Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde teorik ve uygulamalı anlatımın olduğu bir tatbikat gerçekleştirdik. Yangının nasıl söndürüldüğü ve neler yapmamız gerektiğini anlattık, bir hava yastığı açtık. Öğrencileri bir felaket anında nasıl kaçma için bir hava yastığına kurularak nasıl atlanacağını anlattık.'' ifadelerini kullandı.

Görevlilerin şişirdiği hava yastığına, Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden bir görevli ile Matematik Öğretmeni Selçuk Demir atladı.

Editör: TE Bilişim