Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen UMEM Beceri'10 Projesi kapsamında sektör ihtiyaçlarını dikkate alarak Bilecik’te işsizlik ile nitelikli eleman sorununu çözmeye ve firmalara nitelikli iyi yetişmiş ara elemanlar kazandırmaya devam ediyor.

 Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“UMEM projesi kapsamında nitelikli çalışan talebinde bulunan işverenlere düzenlenen teorik ve pratik eğitimler sonucunda kalifiyeli eleman sağlanmaktadır. Bu kişilerin sürekli istihdam edilmesi durumunda 18-29 yaş arası erkekler ve yaştan bağımsız kadınlar için 42 ay süreyle, 30 yaş üstü erkekler için 30 ay süreyle sigorta pirimi işveren payı ödemeleri Devletçe karşılanmaktadır. Yani bu da yaklaşık bir çalışan için işverene toplam 7.500 TL ile 10.500 TL arasında nakdi avantaj sağlamaktadır.  

Bunun yanında işsizlerimize iş kapısı sağlanmakla birlikte, teorik ve pratik eğitimler boyunca kursiyerlerin günlük cep harçlığı ve sigorta da Devletçe sağlanmaktadır.  Teorik eğitim en fazla 3 ay, işbaşı(staj) eğitimi de en fazla 3 ay olmak üzere toplam eğitim süresi en fazla 6 aydır. Kurslar boyunca, “İş Kazası ve Meslek Hastalığı” sigorta prim giderleri ödenmekte ve  “Genel Sağlık Sigortası” yaptırılmaktadır. Toplam altı ay sürecek teorik ve pratik eğitimlerle hem bir meslek edinecek, hem de teorik eğitimlerinde günlük 20 TL, pratik (staj) eğitimlerinde günlük 25 TL alacaklardır.

Bilecik Ticaret Sanayi Odası olarak; İŞ-KUR İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, işbirliğinde yürüttüğümüz UMEM BECERİ’10 kurslarımıza gerek işveren gerekse işsizlerimiz başvuruların Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞ-KUR’da alınmaya devam etmektedir.

UMEM kapsamında sadece sanayi sektörlerine değil tarım ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kursların da düzenlenmeye başladığını ifade eden Uzun; “Bilecik’te faaliyet gösteren tüm firmalarımızı bu destekten yararlanmak için Odamıza başvurmalarını bekliyoruz. Talep olması halinde daha detaylı bilgi için Odamızda bilgilendirme toplantısı da düzenleyeceğiz.” dedi. 

Editör: TE Bilişim