Cafer Elmas

AK Parti basın sözcüsü Beşir Atalay’ın MYK toplantısında partili belediye başkanlarının, belediye meclisi üyelerinin ve İl Genel Meclisi üyelerinin Milletvekilliği adaylığı için istifa etmemesi yönünde bir ilke kararının benimsendiğini ifade etmesinin ardından gözler Milletvekilliği aday adaylığını düşündüğünü açıklayan Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya çevrildi.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Başkan Yağcı, kendisinin Milletvekili olmayı istediğine dair gerekli merciler ile görüştüğünü takdirin onların olduğunu ve AK Parti’de her dönem prensip olarak seçim öncesi bu tür açıklamaların ifade edildiğini fakat ihtiyaç olan yerlerde istisnalarında yaşandığını belirterek, genel merkezce Milletvekilliği adaylık görevi verilirse seve seve yapacağını verilmez ise aman aman deyip üzülmeyeceğini ve Bilecik halkının kendisine emanet ettiği onurlu Belediye Başkanlığı görevini yürütmeye devam edeceğini söyledi.          

Bu tür bir açıklamayı kendisinin de beklediğini fakat tam olarak genel merkezde şuan için bir görüşmesinin bulunmadığını belirten Başkan Selim Yağcı, aday olmak istediğini gerekli mercilere illettiğini, aday olmasının kendisi için olmazsa olmaz bir durum olmadığını belirterek, bunu daha önceleri de defalarca söylediğini aday olamazsa Bilecik halkından aldığı emanet olan Belediye Başkanlığı görevini onurla ve gururla yürütmeye devam edeceğini söyledi.

Beşir Atalay, açıklamasında aday adayı olacak kamu görevlilerinin istifa tarihinin 10 Şubat olduğunu anımsatırken, parti teşkilatlarıyla ilgili bir ilke kararı aldıklarını belirterek, “kongrelerde gerek teşkilat başkanları, gerek yönetimdekiler aday adayı olmak için istifa etmesinler. İstifa edecek olanlar, buralara aday olmasınlar’ şeklindeki açıklaması AK Parti’de aday olmayı düşünen siyasilerde şok etkisi yarattı. Bunlardan biride Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı. Başkan Yağcı, 3 dönem Belediye Başkanlığını kazandığını artık Bilecik'e Ankara'dan çalışmak için Milletvekilliği adaylığını düşündüğünü ilk kez gazetemize açıklamıştı.

Aday adaylığını düşünen ve yaklaşan genel seçimlerde Bilecik'te  aday belirlenmesinde ismi ilk sıralarda geçen Selim Yağcı'ya AK Parti basın sözcüsü Beşir Atalay'ın açıklamasını sorduk.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Başkan Selim Yağcı, kendisinin Milletvekili olmayı istediğine dair gerekli merciler ile görüştüğünü takdirin onların olduğunu belirtti.

AK Parti’de her dönem prensip olarak seçim öncesi bu tür açıklamaların olduğunu da belirten Başkan Yağcı, ihtiyaç olan yerlerde istisnalarında yaşandığını ifade ederek genel merkezden Milletvekilliği adaylık görevi verilirse seve seve yapacağını verilmez ise aman aman deyip üzülmeyeceğini ve Bilecik halkının kendisine emanet ettiği onurlu Belediye Başkanlığı görevini yürütmeye devam edeceğini söyledi.

Bu tür bir açıklamayı kendisinin de beklediğini fakat tam olarak genel merkezde şuan için bir görüşmesinin bulunmadığını belirten Başkan Selim Yağcı, aday olmak istediğini gerekli mercilere ilettiğini, hayırlısı ne ise onun olmasını istediğini vurgulayarak, illaki Milletvekili adayı olmasının kendisi için olmazsa olmaz olmadığını bunu daha önceleri de defalarca söylediğini ifade ederek, aday olamazsa Bilecik halkından aldığı emanet olan Belediye Başkanlığı görevini onurla ve gururla yürütmeye devam edeceğini söyledi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim