Bilecik Belediyesi tarafından '’2017 Kültür ve Sanat Etkinlikleri’’ kapsamında gerçekleştirilen ''Asımın Nesli'' adlı programda, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte; Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve yakın tarihimizdeki yeri hakkında önemli bilgiler aktardı.


Asımın Nesli düşüncesini de örneklerle açıklayan Yazar Armağan, 3 kıtaya hak, adalet, ve medeniyet dağıtan Osmanlı Devleti'nin padişahları hakkında da faydalı bilgiler sundu.
Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan; İstiklal Marşı'mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'un rahmet ve minnet duygularıyla anıldığı programda ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Türk Milleti'nin darbeye karşı sergilemiş olduğu kahramanlıkları da anlattı.

 
Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklar olan Bilecik hakkında da anlatımlar yapan Usta Yazar Armağan, konuşmasını yıllar önce Bilecik ve Tarihi Bilecik Belediye Sarayı hakkında yazdığı şiir ile sonlandırdı. Armağan'dan yakın ve şimdiki tarihimiz hakkında çok güzel bilgiler aldığını kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, Armağan'a teşekkür ederek, üzerinde Osmanlı Arması bulunan tabloyu hediye etti.

Konferans, Yazar Armağan'ın okurlarına kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

 

Editör: TE Bilişim