Cafer Elmas

CHP’de ardı ardına alınan kötü seçim sonuçları ve kurultay sonrası sular durulmuyor. Genel Merkezde yaşanan muhalefet krizi yerelde de yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu kurultaya giderek güven tazeledi ve Parti Meclisi asil listesine Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin'i yazarak 377 oy ile kazanmasını sağladı. Didem Gültekin’in Parti Meclisine girmesi Bilecik kamuoyunda ve CHP'liler üzerinde şaşkınlık yaratırken, sürpriz gelişmeyi son dakika olarak gazetemiz kamuoyuna duyurmuştu.

Aday listede yer alan ve seçimlerde 377 oy alarak Parti Meclisine girmeyi başaran Didem Gültekin'e ne yazık ki Bilecik'te bazı partililer tarafından tepki olduğu konuşuluyor. Zaman zaman sivri çıkışlarıyla gündeme gelen Gültekin’in Elazığlı olması nedeniyle Bilecik’ten CHP Parti Meclisine girecek kişinin o olmadığını savunan bazı partililerin istifa dilekçelerini yazdıkları ve İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan'a verdikleri iddia edildi.

Çalışkan'ın cebinde 20’ye yakın istifa dilekçesi olduğu, Parti Meclisine giren Didem Gültekin'e tepkinin yanı sıra, seçimlerde alınan kötü sonuçların ve CHP’nin giderek sosyal demokrat parti çizgisinden uzaklaşmasının bu istifaların diğer sebepleri olduğu iddia edildi. Bazı partililerin istifa dilekçesi vermedikleri fakat istifa edeceklerini sözlü olarak İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan'a ilettikleri de gelen iddialar arasında.

 

 

Editör: TE Bilişim