Gölpazarı AK Parti İlçe Başkanı Raşit Özen istifa ettiğini sosyal medyadan duyurdu ve istifa gerekçesi olarak da klasik olan ‘işlerinin yoğunluğu’ olduğunu belirtti.

Ne var ki siyasi kulislerde dolaşan iddialara göre, istifa eden Raşit Özen’in İl Başkanı Serkan Yıldırım tarafından istifasının istendiği yönünde. Yine İlçe Başkanı Özen’in uzun zamandır parti çalışmalarına gerekli şekilde destek veremediği yönde eleştiriler aldığı ve bunun parti içerisinde sıkıntı yarattığı iddialar arasında yeraldı.

Diğer bir iddia ise, AK Parti İlçe Başkanı Raşit Özen’in Gölpazarı Kaymakamı ile ters düştüğü yönünde. Ticaretle uğraşan Başkan Özen’in dükkanının önüne büyük tezgah açtığı ve gelen şikayetler üzerine Kaymakam tarafından uyarıldığı ve bu uyarıyı dikkate almadığı yönünde.

Bilindiği gibi, AK Parti Gölpazarı İlçe Kongresi’nde Raşit Özen’e karşı İbrahim Cebeci’nin rakip çıkması ile AK Parti’de bir takım sıkıntılar yaşanmış ve son gün ilçe kongresi iptal edilmişti.

Ardından Raşit Özen, ilçe başkanlığına atanarak görevine devam ederken, sonrasında değişen il yönetimi ile bir takım sıkıntılar yaşayan ve parti görevine gerekli zamanı ayıramayan İlçe Başkanı Özen’in üzerine fazla gidildiği ve istifasının istendiği gelen iddialar arasında yeraldı. Sosyal medya hesabından istifasını duyuran Gölpazarı İlçe Başkanı Raşit Özen, şu açıklamalarda bulundu.

“Değerli AK Parti ailem ve kıymetli hemşerilerim, kurulduğu ilk yıllardan günümüze kadar uzanan bu kutlu yolda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bıkmadan, yorulmadan uzun yıllar görev aldım.

Gençlik Kolları Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerimin ardından İlçe Başkanı olarak görevimi ifa etmekten ve bu ailenin bir ferdi olmaktan hep gurur duydum.

Görev aldığım yıllar boyunca meşakkatli ve bir o kadar da güzel günler geçirdik. Son yerel seçimlerde de yapılamaz denileni yapıp her daim yanımda ve arkamda duran dava arkadaşlarımla ilçemizi AK Belediyecilik ile tanıştırdık ancak hem partimize, hem de ilçemize taze kan gerek diyerek ve işlerimin yoğunluğu nedeniyle İlçe Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum.

İlk görev yıllarımdan itibaren hep yanımda olan başta aileme, zorlu süreçlerde desteklerini eksik etmeyen ve her ne şartta olursa olsun benimle birlikte dimdik davasının arkasında duran tüm dava dostlarıma teşekkür ederim.

Beşeriz şaşarız elbet hata da yaparız. Görev yaptığım yıllar içinde yapmış olduğum hatalardan affınıza sığınıyorum. Hakkınızı helal edin, benden yana da eğer varsa helal olsun hakkım.”

Diğer yandan istifa eden ve istifası kabul edilen Raşit Özen’in yerine önümüzdeki günlerde yeni birinin atanması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim