İYİ Parti İl Başkanı Halil Şahin İl Gençlik Kolları Başkanı Batuhan Öztürk’ün ve partide yaşanan istifalara ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Şahin istifalara ilişkin yapmış olduğu açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde yerel ve ulusal basında, Partimize yönelik yapılan haberlere istinaden açıklama yapılması gereği görülmüştür.

Her siyasi partide olduğu gibi partimizin gençlik kolları başkanlığının da sorumlulukları bulunmakta olup, görev ve faaliyetleri ise genel merkez gençlik politikaları ile il gençlik kolları başkanlığı istişareleri dahilinde yapılmaktadır.

Bu kapsamda, İl Gençlik Kolları başkanı Batuhan Ertürk'ün istifası ve önceki süreçle ilgili genel merkezimizin de dahil olduğu istişareler sonucunda da, basında 02 Mart 2021 tarihinde yer alan haberler öncesinde de Gençlik Kolları Başkanımıza da görev anlamında yeterli ve verimli olamadığı bildirilmiş ve kendisi de yeterli ve verimli olamadığını kabul ederek nöbet değişikliği konusunda hemfikir olunmuştur.

Gelinen süreçte, İl Başkanımız Halil Şahin ve Genel Merkez Gençlik Politikaları Başkanlığınca yapılan istişareler sonucunda mevcut gençlik kolları başkanının istifası alınması ve yerine yeni bir isim beyan edilmesi hususunda ortak karar verilmiş, İl Gençlik Kolları Başkanımızın istifası kabul edilerek yerine bayrağı onurla taşıyacak yeni bir isim bildirilmiştir.

Yine basında yer alan İlçe Gençlik Kolları Başkanlarımızın istifalarına yönelik yapılan haberlerle ilgili olarak, İl Başkanımız ve İlçe Gençlik Kolları başkanlarımızla yapılan birebir görüşmeler sonucunda; Başkanlarımız görevlerine devam ettiklerini, istifalarının söz konusu olmadığını ve bayrağı bir adım ileriye onurla taşıyacaklarını bildirmişlerdir.

Yeni atanacak Gençlik Kolları İl Başkanımızla ilgili gerekli açıklama ilerleyen günlerde yapılacak olup, İlçe Gençlik Kolları Başkanlarımızın istifalarının söz konusu olmadığını ve layıkıyla yerine getirmek için görevlerinin başında olduklarını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Editör: TE Bilişim