Gökay Şimşek

Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı, Türkiye Çimse-İş Sendikası kendi sendikalarında örgütlenmeye başladıkları iddiası ile işten çıkartılan Seranit Fabrikası işçilerinin haklarının geri verilmesi amacıyla fabrika önünde eylem yaptı, basın açıklaması düzenledi.

Sloganlarla fabrikanın kapısına dayandılar

Seranit Fabrikası yakın bir bölgede toplanan birçok işçi, sloganlar ve marşlar eşliğinde fabrika kapısına kadar yürüdüler. Burada işçiler adına açıklama yapan Çimse-İş Sendikası Bozüyük Ertuğrulgazi Şube Başkanı Osman Vedat Taylan, “Seranit işverenleri, çalışanların sendikaya üye olmaları sebebiyle işten çıkartmalara başlamıştır” İfadelerine yer verdi.

“Bizim çalışma sistemimizde üretmek var, kazanmak ve kazandırmak var”

Başkan Taylan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “yarım asrı aşkın bir süredir, emek ve alın teri davasında yılmadan var olan Çimse-İş Sendikamız, bugün de Seranit Granit Seramik San. Tic. A.Ş işçilerinin yanında yer almaktadır. Bir süre önce, Seranit iş yerinde çalışan emekçi kardeşlerimiz, güvenli bir liman olarak gördükleri Çimse-İş çatısı altında örgütlenmişlerdir. Bunun üzerine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sendikamızın toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili olduğu tespit edilmiştir. Fakat Seranit işverenleri, çalışanların sendikaya üye olmaları sebebiyle işten çıkartmalara başlamıştır. Kamuoyunda Çimse-İş sendikası; yapmış olduğu faaliyetler, gerçekleştirmiş olduğu toplu iş sözleşmeleri, ülke ve dünya gündemine olan sağduyulu yaklaşımları ile kendisini ispatlamış bir sendikadır. Türkiye’nin en büyük sivil toplum gücü olan Türk-iş konfederasyonunun önemli bir üyesi, iş kolunun en büyük sendikası, üretimden ve büyümekten yana olan erdemli bir harekettir. Çimse iş Sendikası olarak, iş barışını bozmak, üretime engel olmak, işverenlerimizi zarara uğratmak gibi bir amacımız asla yoktur, hiç de olmamıştır. Tam tersine, amacımız; daha çok çalışmak, daha kaliteli ürün elde etmek, sendikal disiplinimizi iş yerimize yansıtarak, iş yerinin düzenine katkı sağlamaktır. Gayemiz asla bağcıyı dövmek değil, Üzümü paylaşmaktır. Bu sebeple, Buradan işverenlerimize diyoruz ki; Kapıldığınız bu yanlış düşüncelerden bir an önce kurtulun. Ön yargılar ve yalan yanlış söylemlerle hareket etmeyin. Bilmenizi isteriz ki; Bizim çalışma sistemimizde, tehdit ve dayatma yok. Aksine Bizim çalışma sistemimizde diyalog var, ortak akıl var, güvene dayalı birliktelik var.

“Bizim çalışma sistemimizde üretmek var, kazanmak ve kazandırmak var”

Gelin siz de yaptığınız bu uygulamadan vazgeçip, barış ortamının muhatabı olan çalışanlarınıza kulak verin.

Biz işçiler olarak, Ekmeğini yediğimiz işverenimize hainlik yapmayız. Çocuklarımızın rızkına vesile olan fabrikamıza nankörlük etmeyiz. Kaos ortamından değil, barış ortamından besleniriz. Tüm bu sebeplerle işverenlerimizi aklındaki kötü düşüncelerden sıyrılıp, ortak akla, birlik ve beraberliğe davet ediyoruz. Huzur ve barışa davet ediyoruz.

“Üretime, büyümeye ve daha güzel günlere davet ediyoruz”

İşverenlere ve tüm kamuoyuna belirtmek isteriz ki; 30 Bine yakın üyesiyle Çimse-İŞ Sendikamız, 1 Milyona yakın üyesiyle Türkiye’nin en büyü sivil toplum gücü olan TÜRK-İŞ Konfederasyonumuz Seranit İşçisinin yanındadır”dedi.

Diğer yandan işçilere; Çimse iş Bilecik Şube Başkanlığı’nın yanı sıra Vatan Partisi İl Başkanlığı, Güvenlik iş Sendikası Ankara Bölge Mali Sekreteri Selahattin Ceyhan, Tek Gıda iş Eskişehir Mali Sekreteri Fatih Adıgüzel’de destek verdi.

Editör: TE Bilişim