Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili yaptığı basın toplantısında mal varlığını açıkladı. “Yasaya göre Belediye Meclisi üyesi yada başkanı olan herkes, bu çalışmalara başlamadan önce mal varlığını açıklamak ve mal varlığındaki her artışı bir ay içerisinde bildirmek zorunda” diyen Yağcı, 1989 yılında, hakim adayı olarak göreve başladığından itibaren tüm mal varlığı devletin kayıtlarında olan bir insan olduğunu söyledi. Belediye Başkanı olduktan sonra oluşan mal varlığına ilişkin hiçbir kaygısının bulunmadığını belirten Yağcı, mal varlığını başka bir zaman ve mekanda açıklamayı düşündüğünü, ancak Milletvekili Bahattin Şeker’in de konuyu gündeme getirmesinden sonra, “Allah Allah, demek ki bu iş bu noktalara kadar geldi” dediğini ve açıklama kararı aldığını ifade etti ve mal varlığını sözlü olarak açıkladı.


İşte Yağcı’nın Çok Merak edilen ve Çok tartışılan Mal Varlığı:

- Bahçelievler Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşadığı ev (Başkanlığından önce aldığını belirtti)

- Eşine ait 2005 model Toyota Corolla otomobil

- Eşine ait Koza Yapı Kooperatifi’nde 65 Bin liralık daire

- Oğluna ait 2010 model Renault Megane otomobil

- Kızı ve damadına ait TOKİ’de daire

- Kızı ve damadına ait 1+1 daire

- Kızı ve damadına ait 2009 model Volkswagen Golf otomobil

(Kızı ve damadının ayılk gelirlerinin 6000tl olduğunu belirtti)

- Yağcı kendisine ait Vakıf Bank’tan çekilmiş 70 bin TL kredi borcu olduğunu, ve bankada 100 bin TL nakit parası bulunduğunu söyledi.

- Avukat yeğeninin İstanbul Maltepe’de tahmini 300 bin liraya aldığı daire ve 5-6 yıl önce aldığı Honda marka otomobil.

- Abisine ait Kütahya’da bir ev ve bir araba

- Babasına ait Ziraat Bankası kredisiyle alınan bir traktör

 

Yağcı, mal varlığıyla ilgili son bir yıl içerisinde herhangi bir transfer ya da alım satım olduğuna dair bir bilgi ve belgesi olan varsa “Boynumuz kıldan incedir” açıklamasını yaptı. Selim Yağcı, bu şehirde 25 yıldır üst düzey yöneticilik yapan bir insan olduğunu ve mal varlığının broşürlere yazılacak kadar olmadığını da sözlerine ekledi. Diğer adayların yanında kendi mal varlığının mütevazi kaldığını belirten Yağcı, açıklarken biraz da mahcup olduğunu ifade etti. Yağcı, mal varlığı tartışmalarını “iki körün dolma yemesi” hikayesine benzeterek rakiplerine göndermede bulundu. 

Editör: TE Bilişim