Cafer Elmas

1 Kasım’da yapılacak Milletvekilliği Erken Genel Seçimlerinde Bilecik’te yarışacak isimler dün belli oldu. Gazeteniz Yarın yine farkını konuşturdu ve adayları bir gün önceden kamuoyuyla paylaştı. Adaylıklar arasında en büyük sürpriz Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşandı. Partinin 1. sıra adayı Yaşar Tüzün olarak kalırken, 2 sıra adayı Bozüyük’ten Hüseyin Elmas oldu ve geçtiğimiz seçimde 2. sıra adayı olan eski İl Başkanı Çağatay Karaahmet liste dışında kaldı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde isimler ve sıralamalar değişmezken, partinin Bilecik 1. sıra adayı Halil Eldemir, 2. sıra adayı Ramazan Kurtulmuş oldu. Geçen seçimlerde milletvekilliğini kaybeden Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise 1. sıra Milletvekili adayı Ahmet Murat Köftecioğlu, 2. sıra Milletvekili adayı ise Ahmet İşlek olarak belirlendi.

CHP’DE SÜRPRİZ ADAY

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 1 Kasım erken genel seçimleri Bilecik Milletvekili adayları belli oldu. Gece geç saatlerde kesinleşen listelere göre; 7 Haziran seçimlerinde Milletvekili seçilen Yaşar Tüzün bir kez daha Bilecik 1. sıra Milletvekili adayı olurken, 2. sıra adayında büyük sürpriz yaşandı ve  dün yayınladığımız haberimizde de belirttiğimiz gibi, CHP'nin 2. sıra adayı Bozüyük’ten Hüseyin Elmas oldu. Geçtiğimiz seçimde 2. sıra adayı olan eski İl Başkanı Çağatay Karaahmet liste dışında kaldı.

Karaahmet, geçtiğimiz ay eski İl Başkanları tarafından deklare edilen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan bir bildiriye imza atmıştı. Karaahmet’in yeniden aday gösterilmemesinin nedeninin bu muhalif çıkışı olduğu iddia ediliyor.

CHP’nin 7 Haziran’da Bozüyük’te 1. parti çıkması sonrası Genel Merkez bu başarıyı gözardı etmedi. Partinin 2. sıra adayını Bozüyük'ün sevilen siyasetçilerinden Hüseyin Elmas olarak belirlemesi “CHP’nin Bozüyük’e teşekkürü” olarak değerlendirildi. CHP’nin adaylarını belirlenmesinin ardından kamuoyunda CHP Bilecik’te 1. parti çıkabilir şeklinde yorumlar yapılmaya başlandı.

AK PARTİ’DE DEĞİŞİKLİK YOK

Adalet ve Kalkınma Partisi, 1 Kasım Seçimlerine Bilecik’te değişiklik yapmadan gitme kararı aldı. Parti, 7 Haziran’da olduğu gibi önümüzdeki seçimlere de 1. sıra adayı Halil Eldemir, 2. sıra adayı Ramazan Kurtulmuş ile girecek. AK Parti’de değişiklik yaşanmayacağını ve aynı isimlerle seçime gireceğini bir gün önceki haberimizde okuyucularımızla paylaşmıştık.

MHP’DE 1. SIRA ADAYI BOZÜYÜK’TEN

Milliyetçi Hareket Partisi, 1 Kasım erken genel seçimlerinde Bilecik’ten Milletvekili adayı gösterdiği isimleri gece geç saatlerde açıkladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yazılı basın açıklaması yaparak duyurduğu isimlere göre, MHP Bilecik 1. sıra Milletvekili adayı Ahmet Murat Köftecioğlu ve MHP Bilecik 2. sıra Milletvekili adayı Ahmet İşlek oldu.  

MHP’de aday olabilecek isimleri bir gün önceden yazmış, fakat sıralamada Ahmet İşlek'i 1. sıra, Murat Köftecioğlu'nun ise 2. sıra olmasının beklendiğini belirtmiştik. Fakat MHP Genel Merkezi Murat Köftecioğlu’nu 1, Ahmet İşlek'i ise 2. sıra adayı olarak gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, adayların bugünden itibaren seçim bölgelerine dağılarak çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Bahçeli, “7 Haziran seçimlerinden çıkan sonucu beğenmeyen, koalisyon kurulmasının önüne geçerek ülkeyi seçime götüren AKP zihniyeti, önümüzdeki süreçte hakettiği demokratik bedele katlanacaktır” dedi.

1 Kasım’da yapılacak seçimlerde adayların kimler olabileceğini 15 gün önceden yazan gazeteniz Yarın, adayların açıklanacağı günden bir gün önce yaptığı haberiyle aday olacak isimleri kamuoyuna duyurdu. Siyasetin nabzını tutan Yarın Gazetesi, adayların belli olacağı 18 Eylül sabahı erken saatlerde, internet sitesi yarin11.com üzerinden partilerin milletvekili adaylarını tüm diğer haber sitelerinden önce yazarak farkını bir kez daha ortaya koydu. Bizi izlemeye devam edin. 

Editör: TE Bilişim