Bilecik TSO’nun önceki gün düzenlediği törende konuşan Başkan Fevzi Uzun, Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Halim Demiryürek’in çalışmaları sonrası odalarının 111 yıllık geçmişe sahip olduğunun ortaya çıktığını söyledi. 1914 tarihli “Ticaret ve Ziraat Nezareti” dergisinde “Bilecik'te 1320 (hicri) senesinden beri bir Ticaret Odası mevcuttur. 1332 senesinde mukayyed (kayıtlı) tüccarın adedi 35 kişiye baliğ olmaktadır ki 22'si Müslimdir. Odanın 1332 ihtidasındaki mevcut sermayesi 4.286 gruşa baliğ olmaktadır.” Bilgisinin yer aldığını belirten Uzun, 1904 tarihine ait vesikayı açıklamaktan büyük heyecan duyduklarını söyledi. Uzun’un törende yaptığı konuşma şöyle:

 “Bu güzel akşamda, Bilecik ve ülkemize değer katan iş dünyası temsilcilerimize teşekkür etmek ve örnek başarılarını alkışlamak için bir aradayız. Ekonomimizin büyümesinde sorumluluk üstlenen, milletimizin hayat standardının yükselmesine ciddi katkılarda bulunan herkese şahsım ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum.

İhracat, istihdam ve yatırım değerleriyle ekonomik açıdan hızlı bir dinamizm sergileyen Bilecik, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şehirleri arasında yer almaktadır. Ertuğrul Gazi’nin, Şeyh Edebali Hazretlerinin bir dünya medeniyeti kurduğu bu toprakların evlatları olarak, Kuruluş ve Kurtuluşun beşiği Bilecik’i Türkiye’nin yeni vizyonuna layık olacak şekilde geliştirmeye var gücümüz ile çalıştığımızın altını çizmek isteriz.

Bu bağlamda odamızın 31 yıllık geçmiş tecrübe ve başarılarının 111 yıllık köklü bir tarihten geldiğini Üniversitemizin kıymetli hocalarından Halim DEMİRYÜREK’in çalışmaları neticesinde 1904 tarihine ait vesikamızı bugün burada büyük bir heyecanla açıklamaktan mutluluk duyuyoruz. Odamızın bugünlere gelmesinde emeği geçen büyüklerimize saygı ve şükranlarımı sunuyor, hayatta olmayanlara da rahmet diliyoruz.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak; Yurtdışı iş gezileri düzenleyerek dünya ile içi içe ticari faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Birçok girişimcilik eğitimi düzenleyerek; yeni girişimcimize iş kurma fırsatı yaratıyoruz. Proje ofisimizle birlikte birçok proje fikir sahibi kişiye proje yazma eğitimi vererek, ilimiz de daha fazla proje üretilmesine katkıda bulunuyoruz. Bilecik Ekonomi dergimizi çıkartarak, üyelerimize kendi faaliyetlerimizi ve iş hayatındaki güncel değişimleri duyurmuş oluyoruz.

Akredite Oda olma bilincimizle 5 yıldızlı hizmetin gerekliliğini yerine getiriyoruz. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır sloganımızla il milli eğitim müdürlüğümüzle Benim de Sıram var projesini başlatarak öğrencilerimizin daha iyi fiziki şartlarda eğitim almalarına öncülük ediyoruz.

Kalkınma Ajansımızdan aldığımız Yöresel ürünler projemiz ile yöresel ürünlerimizin hem Türkiye de hem de uluslar arası boyutta tanıtılmasını gerçekleştireceğiz. IPA kapsamında AB’den ilimiz adına ilk sunulan proje olan Mermere kadın eli değerse projesi ile de sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Birçok sektör çalıştayları düzenleyerek yaşanan sıkıntıları yetkili merciler kanalıyla çözümlemek için çalışmalara başladık ve devamını gerçekleştiriyoruz.

Saydığım bir kısım çalışmalarımız ilklerimiz olsa da son olmayacaktır. Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun gecesini gündüzüne katarak ülke menfaatleri için yaptığı çalışmaları örnek alıyor o yolda başarıyla devam etmek için var gücümüzle çabalıyoruz. Üniversitemize 5 milyon TL’lik Mühendislik Fakültesi laboratuar yatırımı için TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kuruluna şahsım, odamız ve üniversitemiz adına şükranlarımı bir kez daha arz ediyorum.

Orta gelir tuzağından çıkmanın yolunun yüksek teknolojili üretimden geçtiğine inanıyor, Üniversitemize yapmış olduğumuz Mühendislik Fakültesi laboratuarı ile Üniversite Sanayi İşbirliğinin gelişeceğine sanayicimizle akademisyenleri bir araya getireceğine ve daha katma değerli ürün üretilmesine destek olacağına inanıyoruz. Sayın Başkanım, ilimize yeni yatırımlar kazandırmamız gerekiyor.

Türkiye otomobil üretimi konusunda çok ilerlemeler kaydetti. Yenişehir’e yapılması planlan Otomotiv Test Merkezi ile birlikte yine Yenişehir’e 20-25 km uzaklıktaki bizim kurmayı planladığımız 3.OSB’de otomotiv sektörü ile ilgili yatırım beklentilerimizi Sayın Başkanımız huzurunda bir kez daha yinelemek istiyor, ölçekli yatırımcıların Bilecik’e kazandırılması hususunda her daim desteklerinizi bekliyoruz.

Ecdadımızın yaşadığı ve miras olarak bıraktığı tarihimiz bizlere çok büyük sorumluluklar yüklüyor, biz bu bilinçle Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak  “Çalışan Bilecik Büyüyen Türkiye” sloganımız ile bu değerlere sahip çıkmak için ilk gün ki inancımız ve azmimizle çalışıyoruz. 2015’i uğurladığımız ve 2016’nın kapısını araladığımız bu günlerde, yeni gelen yılın ülkemize barış, huzur, kardeşlik ve refah getirmesini temenni ediyor, yeni yılınızı kutluyor hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”


Editör: TE Bilişim