Bilecikli avukat Senem Demirel, yol kenarında açlıktan ölmek üzereyken bulduğu köpeği sabırlı bir iyileştirme sürecinin ardından yeniden hayata bağladı. Küçük köpekte yaşanan mucizevi değişim görenleri hayrete düşürdü.

Senem Demirel isimli hayvansever, 3 ay önce Bilecik-Yenişehir karayolunda aracıyla ilerlerken yol ortasındaki refüjde bir köpek olduğunu fark etti. Yolda karşılaştığı köpeklere vermek üzere aracından her zaman mama bulunduran Demirel, köpeğe mama vermek için durdu.

Açlıktan kemikleri sayılır hale gelen ve ölmek üzere olan köpek korkak bir şekilde Demirel’in yanına geldi. Hayvanın içler acısı halini gören vicdan sahibi avukat, küçük köpeği yanına alarak İzmir’e götürdü. İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi Senem Demirel, Uğur adını verdiği köpeğin hikayesini şöyle anlatıyor:

“Uğur’u Bilecik-Bursa arası çevre yolunda orta refüjde buldum. Mama vermek için durduğumda korkarak yaklaştı yanıma. Öyle aç ve susuzdu ki mamanın peşine yavaşça bindi arabaya ve 5 saatlik yolculuk boyunca yattığı yerden hiç kalkmadı.

Veteriner Murat Duruk ve Ozan Ahmet Avci bizim için gece saatlerinde kliniklerini açtılar. Güzel yüreklerini sihirli elleri ile birleştirerek uzun bir tedavi sürecinden sonra bambaşka bir köpek verdiler bana. Ben mi ona mucize oldum, o mu bana bilmiyorum ama hayatımın tüm güzellikleri onunla birlikte geldi.”


Ölmek üzereyken kurtarılan köpeğin tedavi sürecini fotoğraflayan ve nasıl güzel ve sağlıklı bir hayvan haline geldiğini sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan Senem Demirel’e çok sayıda tebrik ve teşekkür mesajı geldi.

Hayvan koruma derneklerinin sayfalarında paylaşılan fotoğraflar adeta sevgi ve şefkatin gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. 
Editör: TE Bilişim