Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Adem Avcu ve Meslek Dersleri Muhasebe Finansman Grubu öğretmeni Erdoğan Aytan’ın girişimleri ile GRANİTAŞ ve BİEN SERAMİK Fabrikalarına eğitim gezileri düzenlendi.

Bilecik Ticaret Meslek Lisesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 10. sınıf öğrencilerinin ders konularının işletmelerde uygulama alanlarında görülmesi amacıyla işletme gezilerine devam ediyor.

Koordinatör Öğretmen Erdoğan Aytan'ın girişimleri ile bu yıl 2 ayrı fabrikaya gezi düzenlendi. İlk olarak BİEN Seramik Fabrikası'na 10/D Bilgisayarlı Muhasebe sınıfınca gezi yapıldı. BİEN İnsan Kaynaklarından Ahmet Ay ve Merve hanımın rehberliklerinde tüm bölümler (İnsan Kaynakları, ARGE, Pazarlama Satış-Satın Alma-Muhasebe-Gezinomi-BİEN Sigorta) gezildi.

Her bölüm Müdürü kendi faaliyetlerini anlatırken, öğle yemeği ikramıyla birlikte gezi sonlandı. Okul öğrencilerinin  diğer gezisi ise GRANİTAŞ Fabrikası'na 10/E Muhasebe Finasman sınıfı ile yapıldı.

İşletme yetkilileri Tutku hanımın katkılarıyla tüm işletme ve bölümler gezilerek öğle yemeği ikramı ile birlikte gezi sonlandırıldı.

Okul Müdürü Adem Avcu, gezilere katılarak uygulanan eğitimin önemine değindi.

Bu fabrikalarda 3308 sayılı yasa gereği staj yapan öğrencilerin çalışmalarının yerinde görüldüğü, başarılarının işletme çalışanları tarafından çok taktir edildiğini belirten Adem Avcu, fabrikaları gezen öğrencilere bunun aktarılmasıyla motivasyon kazanıldığını belirtti.

Tüm öğrenciler geziden çok memnun kaldıklarını belirtirken, ders konularını pekiştirdiklerini gelecekte görecekleri derslere ise daha iyi konsantre olabileceklerini ifade ettiler.

Geziye katılan sınıflardan öğrenciler adına konuşan 10/D Bilgisayarlı Muhasebe sınıfından Kübra Conba ve 10/E sınıfından Berk Duru gezi ile ilgili olarak ‘fabrikaya gideceğimiz günü günler öncesinden heyecanla bekledik.

Bugüne kadar okulda gördüğümüz derslerin işletlemelerde bizzat görerek, yetkililer tarafından anlatılarak ve görsel olarak izlendikten sonra daha iyi öğrendiğimizi gördük.

Ayrıca gelecekte göreceğimiz derslerde bizlere ön bilgiler verildi. Bizlere gösterilen ilgi v e yemek ikramlarından çok memnun kaldık. Yaklaşık 3 saatlik süper bir mini eğitim gezisi oldu.

Bize bu imkanları sağlayan okulumuz ve işletme görevlilerine minettarız, arkadaşlarımız adına teşekkür ediyoruz” dediler.

Geziyi düzenleyen Erdoğan Aytan, yaptığı açıklamada, “öğrencilerimiz için son derece önemli olan bu ziyaretler sayesinde okulda gösterilen derslerin geliştirilmesini sağlamakla beraber gelecekte gösterilecek konuların daha iyi aktarılacağı ve öğrenileceği anlaşılmaktadır.

İşletmelerde 1979'dan beri mezun olan öğrencilerimiz tarafından örnek alınacak konuşmalar yapmaları biz öğretmenlerin gururu olmuştur. Bu faaliyetler okul ile işletmeler arasındaki iletişimin en güzel örneklerini teşkil etmektedir.

Bu eğitim gezileri sayesinde öğrencilerimizin ufukları açılmakta, ders verimliliğinde ise açık bir artış sezilmektedir.

Bu işletmelerde şuan staj yapan son sınıf öğrencilerimizin çalışan personelden hiç ayırt edilmedikleri, işletmede yaptıkları işleri öğrencilere anlatarak ve göstererek yaptıkları, öğrencilerin staj korkularını yendikleri işletmelerdeki amirleri tarafından sevildikleri ve bu oranda başarılı oldukları belirtilmiştir. Bu sebeple şahsım ve öğrencilerim adına bizleri kabul eden BİEN SERAMİK ve GRANİTAŞ yetkililerine, ofislerde bizleri aydınlatan bölüm müdür ve şeflerine teşekkür ediyorum’ dedi.

Geziyi düzenleyen Okul Müdürü Adem Avcu, koordinatör öğretmen Erdoğan Aytan ve öğrenciler, tüm fabrikalarda bilgi aktaran, gezdiren, ilgilenen yetkililere teşekkürlerini bildirdiler.

Editör: TE Bilişim