Ankara – İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleri, yeni bir aksilik olmazsa, önümüzdeki hafta Cuma günü başlayacak. Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı YHT hattı üzerinde yeni yapılan 7 duraktan 6’sı yani; Bozüyük, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik durakları tamamlanırken, 25 Temmuz’daki açılışa sadece Bilecik garı yetişmeyecek.


Yapımına 2013 yılının Temmuz ayında başlanan ve Ekim 2013 tarihine yetiştirileceği söylenen yeni Bilecik garı, çeşitli nedenlerle tamamlanamadı. Bozüyük ve Bilecik garlarının İhalesini birlikte alan firmanın ağırlığı Bozüyük’e verdiği bu nedenle Bilecik garının geciktiği iddia edilirken, gecikmenin sebebi olarak projenin depreme dayanıklı olmaması, bu nedenle proje değişikliğine gidilmesi gösterildi.


Toplam uzunluğu 533km olan Ankara – İstanbul hattı üzerinde toplam 10 istasyon bulunuyor. Bu duraklar sırasıyla; Ankara, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik. Bu duraklar içinde yapımı bitmemiş tek durak olan Bilecik garındaki son durum ise şöyle:


İstasyonun ana binasının kaba inşaatı bitmiş durumda. Köprü şeklinde tasarlanan binanın diğer ucundaki yapı da tamamlandı, ancak yolcuların peronlar arasında geçişini sağlayan üst bölümün inşaat çalışmaları henüz başlanmadı. İstasyonun peronları yerleştirildi. Sinyalizasyonları tamamlandı. Edindiğimiz bilgiye göre istasyonun eksiklerinin tamamlanması için en az 3 ay daha gerekiyor. Uzmanlar bu sürenin 6 aya kadar uzayabileceğini belirtiyorlar.


Editör: TE Bilişim