CHP Parti Meclisi, geçtiğimiz Pazar günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Ankara’da toplandı. Yaklaşık 7,5 saat süren toplantıda 450'den fazla Belediye Başkan adayı Meclisin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucu CHP'nin Bilecik’te başkan adayı gösterdiği isimler de belirlendi.

CHP 2014 yerel seçimlere gireceği adaylarını açıkladı. yarin11.com internet sitemizde adayların açıklamasından bir gün önce kimlerin aday çıkacağını yazmamızın ardından Söğüt hariç tüm adaylar internet sitemizde yazdığımız gibi açıklandı.

Bilecik merkezde Dr. Sungur Turan, Bozüyük’te Metin Torun, Osmaneli’de Hayati Zat,Pazaryeri’nde İlyas Dirik, Gölpazarı’nda Vedat Kazıcı, Söğüt’te İsmet Tunca, Yenipazar’da Mehmet Ünal, Dodurga’da Selim Temel, Vezirhan’da Mehmet Duymuş, Bayırköy’de Rakin Çakır ve İnhisar’da Osman Erol ile CHP yerel seçimlere girecek.


İşte CHP'nin adayları ve özgeçmişleri:




Sungur Turan:
Çorum kütüğüne kayıtlı olan Dr. Sungur Turan, ilköğretim müfettişi olan babasının işi sebebiyle 1954 yılında Bitlis’te doğdu. Ankara Aydınlık Evler Lisesi'ni bitirdikten sonra 1979 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Sungur Turan, 1988 yılından beri Bilecik Devlet Hastanesi’nde iç hastalıkları uzmanı olarak görev yapmaktadır. Serpil Hanım ile evli olan Sungur Turan’ın Burcu ve Murat adında 2 çocuğu vardır. Sungur Turan 2011 seçimleri için görevinden istifa ederek CHP’den 2. sıra milletvekili adayı olmuş, sıralamanın adil yapılmadığını belirterek adaylıktan istifa etmiştir. 



Mehmet Duymuş:
1963 yılında Vezirhan’da doğdu.  Bilecik Ticaret Lisesi mezunu olan Duymuş, 1990 yılında Vezirhan Belediyesi’nde çalışmaya başladı. CHP Vezirhan Belediye Başkan aday adayı olmak için, Kasım 2013’te mali hizmetler müdür vekilliği görevinden istifa eden Duymuş, evli ve iki çocuk babası.



Vedat Kazıcı:
1970 Gölpazarı doğumlu olan Vedat Kazıcı, işletme fakültesi mezunu olup, özel sektördeki deneyimlerinin ardından 2002 yılından itibaren Gölpazarı’nda sigortacılık ve telekomünikasyon alanlarında işletmecilik yapmaktadır. 2003-2008 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı görevini yürüten Vedat KAZICI, 29 Mart 2009 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden aday olarak Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir. 



Hayati Zat:
1960 yılında Gölpazarı’nda doğdu. Evli ve iki çocuk babası olan Zat, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1986 yılında Osmaneli Malmüdürlüğünde vergi memuru olarak göreve başladı. O tarihten bu yana Osmaneli Malmüdürlüğünde görev yapmakta olan Zat,  30 Mart yerel seçimlerinde Osmaneli Belediye Başkanı Adayı olmak için gelir uzmanlığı görevinden ayrıldı.



İlyas Dirik:
1960 yılında Bilecik Cumhuriyet Mahallesi’nde doğdu. İlk ve orta öğretimini Bilecik’te tamamlayan Dirik, Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun oldu. CHP’nin çeşitli kademelerinde görev alan ve 2 dönem merkez ilçe başkanlığı görevini yürüten Dirik, halen kendi şirketiyle inşaat işiyle uğraşmaktadır.



Metin Torun:
1971 yılında Bozü-yük'te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bozüyük'te tamamladıktan sonra 1992 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Askerlik görevini1993-1994 yılla-rında deniz kuvvetleri komutanlığı bilgi işlem merkezinde deniz asteğmen olarak yapan Torun, daha sonra Bozüyük'te ticari hayatına başladı. Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasında meclis üyeliği yaptı. 2009 yılında CHP'den belediye meclis üyesi seçilen Metin Torun halen Bozüyük Be-lediyesi Meclis Üyesidir.

6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan CHP Bo-züyük kongresinde CHP Bozüyük İlçe Başkanı, 12 Haziran 2012 tarihinde yapılan CHP Bilecik il kongresinde ise CHP Bilecik Kurultay Delegesi seçildi.

22 Aralık 2013 tarihinde de CHP parti meclisi kararıyla CHP Bozüyük Belediye Baş-kan Adayı oldu.

Canan Torun ile evli olan Metin Torun 3 çocuk babasıdır.




Selim Temel:
1942 yılında Bozüyük-'e bağlı Dodurga Kasabasında doğdu. İlkokulu Dodurga'da, Ortaokulu Bozüyük'te bitirdi. Askerliğini yaptıktan sonra memuriyete başladı. 1970'li yıllarda 2 yıl Bilecik Memurlar Derneği başkanlığında bulundu.

1974 yılında Dodurga Belediye Başkan-lığı'na aday adayı oldu. 1987 yılında memuriyet-ten ayrılarak Bilecik'ten Milletvekili aday adayı oldu.

1989 yılında Dodurga Belediye Başkan-lığı'na seçildi. 1995 yılında yine Bilecik'te CHP-'den ikinci sıra Milletvekili adayı oldu. 2002 – 2007 yılları arasında Bozüyük İl Genel Meclis üyeliği yaptı. Şu anda yine Dodurga Beldesi'nde Belediye Başkan Adayı olarak siyasete devam ediyor. Selim Temel, evli ve 3 çocuk babası.



Rakin Çakır:
1960 Bilecik doğumlu ilk ve orta öğrenimini Bayırköy’de, lise öğrenimini Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi’nde tamamladıkdan sonra eşi ile birlikte Tekersan Jant San. AŞ. çalıştı. Bu arada Anadolu Üniversitesi İş İdaresi bölümünü bitirdi. Biri erkek biri kız iki çocuğu var. 1994 – 1999 yılları arasında Bayırköy Belediyesi meclis üyeliği,  2004 – 2009 yılları arasında Bayırköy  Belediye Başkanlığı yaptı. Eşi ile birlikte emekli olup halen Bayırköy’de ikamet etmekte. Rakin Çakır, 30 Mart’ta yapılacak seçimlerde CHP Bayırköy Belediye Başkan Adayı.



İsmet Tunca: 1962 Bilecik doğumlu. Evli ve 2 çocuk babası. 10 yıl Söğüt İlçe Baş-kanlığı yapan İsmet Tunca, 10 yıl da Belediye Meclis Üyeliği yaptı.


Mehmet Ünal: 2004 – 2009 yılları arasında Yenipazar Belediye Başkanı olan Mehmet Ünal 30 Mart 2014 yılında yapılacak seçimlerde yeniden CHP'den aday oldu.

Editör: TE Bilişim