Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yeni normalleşmeye ilişkin yapmış olduğu açıklamaların ardından Bilecik’teki durumda netleşti.

Bilecik’teki yeni normale ilişkin Valilik’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanlığı kabinesinde bilim kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde alınan kararlar gereğince İlimiz turuncu renkli ( yüksek riskli ) bölge olan iller arasında belirtilmiştir. Bu kapsamda covid-19 la mücadelede ilimizde aşağıdaki tedbirler uygulanacaktır.

Sağlık Bakanlığınca Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kurallar ile Maske, Mesafe, Temizlik kurallarına uymak kaydıyla;

  1. Hafta içi saat 21.00’den pazartesi saat 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.
  2. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması Cuma 21.00’ den Cumartesi 05.00’e kadar, Cumartesi 21.00’den Pazartesi 05.00’e kadar uygulanacaktır.
  3. 65 yaş üstü vatandaşlarımız 10.00 – 14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı genç ve çocuklarımız 14.00 – 18.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceklerdir.
  4. Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler, kooperatifler ve benzeri kuruluşlar yapacakları etkinliklerini kişi başına minimum 8 m2 alan ayırmak ve katılımcı sayısı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecektir.
  5. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler; kişi başına 8 m2 alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir.
  6. Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yeme-içme yerleri faaliyetlerini (Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde masa-sandalye arasında bırakılması öngörülen mesafeye uymak kaydıyla) açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olmak kaydıyla, %50 kapasite ile 07.00 – 19.00 saatleri arasında sürdürebileceklerdir. 19.00 – 21.00 saatleri arasında sadece paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00 – 22.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebileceklerdir.
  7. Halı saha, yüzme havuzu gibi spor tesislerinin mevcut kapalılılık hali devam edecektir.
  8. Tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ile 8 inci ve 12 nci sınıflarda yüz yüze eğitime geçilecektir. 9-10-11. sınıfların sınavları, yüz yüze yapılacaktır.
  9. Kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri 08.30 – 12.30 ile 13.30 – 17.30 olarak uygulanacaktır.

Koronavirüsle mücadelede başta sağlık çalışanlarımız, kolluk birimlerimiz ve sivil denetim birimlerimiz olmak üzere; esnaflarımız, çalışanlarımız ve vatandaşlarımızın ortak bir sorumluluk anlayışıyla; virüsün bulaşmasını engellemek amacıyla yüksek bir hassasiyet ve fedakarlıkla yürüttüğümüz tedbirleri kontrollü normalleşme sürecinde de yoğunlaştırarak devam ettirmek durumundayız.

Maske, mesafe ve temizlik hususları; özel ziyaretler, birden çok kişinin bir araya geldiği etkinlikler öncelikli olmak üzere, günlük hayatımızın her aşamasında ihmal edilmemesi gereken unsurlardır. İlimizi düşük riskli kategoriye taşıyarak hayatı normalleştirmek, hepimizin ortak çabasıyla mümkün olabilecektir.”

Editör: TE Bilişim