Her seçim öncesi yaptığımız ve Bilecik’in nabzını tuttuğumuz internet anketimiz, seçim yasaklarının uygulanmaya başlanmasıyla birlikte sona erdi. Yaklaşık 1 buçuk ay boyunca açık olan anketimize 2250 okurumuz katıldı.


Ankette ilk sırayı 696 oyla Cumhuriyet Halk Partisi alırken, CHP oyların %30,9’unu almayı başardı. Anketimizde ikinci sırayı ise 641 oyla Milliyetçi Hareket Partisi aldı. Uzun süre ankette ilk sırada olan parti, oyların %28.5’ini alarak ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Anketin en dikkat çekici rakamları ise Ak Parti’den geldi. Sadece 372 oy alabilen iktidar partisi, %16.5’lik oranla 3’üncü parti oldu. Bu rakamlar kamuoyunda Ak Parti’nin kan kaybettiği yönündeki düşünceyi desteklerken, ulusal ölçekteki anketleri de doğrular nitelikteydi.

Ankette %10’luk seçim barajını aşan son parti ise Saadet ve Büyük Birlik Partisi’nin birlikte kurduğu Milli İttifak oldu. Toplam 246 oy alan Milli İttifak, %10.9 oy oranı sağladı ve Genel Merkezlerin Türkiye geneli için öngördüğü seviyeye ulaştı.

Anketimizin 5’ünci sırasında topladığı 146 oyla Vatan Partisi yer aldı. % 6.5’luk bir oy oranı yakalayan Vatan Partisi’ni 4.1’lik oy oranı ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) izledi. HDP toplam 92 oy alabildi. Toplam 2250 oyun kullanıldığı anketimiz, bu seçimlerin her türlü sürprize gebe olduğunu açık şekilde gösterdi. Oy kullanan tük okurlarımıza teşekkür ederiz.


Yarın 

Editör: TE Bilişim