İstanbul Bilecikliler Derneği tarafından İstanbul Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi Kartal Belediyesi Kültür ve Nikah Salonu’nda düzenlenen ‘Bilecikliler Buluşması’ yoğun ilgi gördü.

Bilecik’in tüm renklerinin, değerlerinin, kültürlerinin, ezgilerinin, folklorik sanatlarının, yöresel lezzetlerinin ve memleket bilincinin bir arada olduğu etkinlikte Bilecikliler birbirleri ile görüşerek hasret giderdi.
“Bilecikliler Buluşuyor” Bilecikliler Kültür ve Tanıtım Büyük Buluşması Gecesine;CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Fındık, Vedat Kazıcı, Ali Şahinoğlu ve Mehmet Ali Karasu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanı Faruk Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Bilecikli katıldı.

Geceye katılan Milletvekili Tüzün, “İstanbul Bilecikliler Derneği’mizin düzenlediği ‘Bilecikliler Buluşuyor’ programında İstanbul’da yaşayan hemşerilerimiz ile buluşmanın mutluluğunu yaşadık. Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Dernek Başkanımız Faruk Şahin ve yöneticilerimizi kutluyor, bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Biz Bilecikliler, büyük bir aileyiz” dedi.

Programda; Fatih Mehter Takımının gösterisi ve çeşitli sanatçıların seslendirdikleri türküler geceye damga vurdu. Gecede konuklara ayrıca; lokum, çiğ köfte ve boza ikramı yapıldı.
İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Faruk Şahin, Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bilecik ile son başkenti İstanbul arasında kurulan bağ ile bir araya gelmiş olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, programın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan bütün arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi.


 

Editör: TE Bilişim