Ülke genelinde büyük oranda yaşanan işsizlik, Bilecik'te de kendisini hissettiriyor. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Bilecik Belediyesi’ne 2.500 kişinin iş başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

        Son dönemde ülke ekonomisinde yaşanan kriz nedeniyle, başta fabrikalar olmak üzere pek çok özel sektörde işçi çıkartımları yapıldı. Bilecik'te de bu süreçte pek çok kişi iş bulma sorunu çekerken, çareyi partisi ve başkanı değişen Bilecik Belediyesi'nde aradı. 

        31 Mart seçimlerinin ardından Bilecik Belediyesi'ne bugüne kadar 2.500 kişinin iş başvurusunda bulunduğu öğrenilirken, bu sayının artacağı belirtiliyor. Yaşanan yoğunluğun nasıl karşılanacağı ve bu işsiz kişilere nasıl istihdam sağlanacağı merak konusu oldu.

Liyakate göre mi, hamili karta göre mi alım yapılıyor?

Bu arada AK Partili Belediye yönetimini CHP’nin kazanması ve Semih Şahin’in başkan seçilmesinin ardından şuana kadar Bilecik Belediyesi’ne bazı kurumlardan atamalar, Belediye’de çalışırken adeta sürgün edilerek çıkarılan bazı tecrübeli müdür, memur ve işçilerin yeniden Belediye’de işe başlamalarının yanı sıra bir takım alımlar ile şuana kadar yaklaşık 15 kişinin işe başladığı ve yaklaşık 15 kişinin de güvenlik soruşturmasında olduğu belirtiliyor.

Diğer yandan güvenlik soruşturmasında olan kişilerin arasında AK Parti ilçe yönetiminde bulunan ve partiden istifa ettiği öğrenilen bazı isimlerinde bulunduğu iddiası CHP içinde ve kamuoyunda bir takım tepkilere neden olduğu da gelen iddialar arasında.

Başkan Şahin, ekip kurmakta zorlanıyor

Diğer yandan seçimi kazanan Semih Şahin’in Belediye çalışanları arasında ekip kurmakta zorlandığı da gelen iddialar arasında.

CHP yönetimindeyken idari personelin yanı sıra temizlik hizmetleri, park bahçe, itfaiye olmak üzere toplam 130 kişinin çalıştığı Bilecik Belediyesi’nde AK Parti’ye geçmesi sonrası Selim Yağcı döneminde işe alınan Belediye çalışanlarının sayısının 400 kişiyi geçtiği ve bunların 100’e yakınının Cumalı Köylü olduğu iddiası ve diğerlerinin de Selim Yağcı’ya yakın kişilerden olması sebebi ile Belediye çalışanları arasında Başkan Şahin’in  kendi çalışma ekibini kurmakta zorlandığı da gelen iddialar arasında.

Bir takım üst yönetim çalışma ekibi kuran Başkan Semih Şahin’in mevcut Belediye çalışanları arasından da  bir takım görevlendirmeler yaptığı gözleniyor.

Belediye’ye yapılan 2.500 kişilik iş başvurusunun nasıl değerlendirileceği, seçimlerde kimlere iş sözü verilip verilmediği ve 400 kişilik mevcut Belediye çalışanlarının yanı sıra daha kaç kişinin Belediye’ye işe alınabileceği merak edilirken, 2.500 kişinin umudu olan Bilecik Belediyesi’ne iş başvuruları “Türkiye’deki işsizlik Bilecik’te de yaşandı ve işsizlik tavana vurdu” yorumlarını beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim