Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Bolu, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde yeniden Muhtarlığa aday olduğunu açıkladı.

         Mevcut Muhtar Bolu’nun adaylığını açıklaması ile Ertuğrulgazi Mahallesi muhtarlığına aday olanların sayısı 3'e çıktı.

         Muhtar Hakkı Bolu, yeniden adaylığını açıklamasının yanısıra muhtarlığı sürecince yaptığı çalışmaları da değerlendirdi. 

         Bolu’nun açıklaması şöyle:

         “Göreve geldiğimiz 29 Mart 2009 gününden buyana Muhtarlık Ofisinde tam mesai verilerek Mahalle sakinlerinin muhtar arama kaygısına son verilmiştir. Konağımızın salonunun buz dolabı, çay ocağı, TV, uydu cihazı, masa, sandalye, sehpa, cam tülleri, dostlarımın hibesi ile demirbaş kalacak şekilde tarafımdan harcama yapılarak donatılmıştır.

         Mahallemizde hiç gün-deme gelmemiş olan bizim öngörümüzle başlayan akabinde tüm Mahalle Konaklarında başlatılan Bilecik Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Muhtarlığımızca da her türlü desteklenen mahallemizde ikamet eden veya diğer mahallelerden de gelip kurslarımıza katılan bayanlarımızın kaynaşmasını sağladığımız, komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerinin bu beş yılda geliştiğini görmek el emekleriyle birşeyler yaratmanın mutluluğu bizimde ortak paydamız olmuştur.

         Mahallemiz Ertuğrulga-zi İlköğretim Okulu’nda üç dönem Milli Eğitim Müdürlüğümüz (Halk Eğitim Müdürlüğümüz)’ce muhtarlığımızın isteği ve koordinatörlüğünde açılan Bilgisayar Kursu açılarak kursiyerlere Milli Eğitim Müdürlüğü’nce sertifikaları verilmiştir.

         Bu dönem içinde bizlere bu olanakları sağlayan Bilecik Belediye Başkanlığına ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Halk Eğitim Müdürlüğü)ne sonsuz teşekkürlerimizi mahalle sakinleri adına sunarım.

         Ayrıca mahallemde ikamet eden ihtiyaç sahipleri tarafımdan azalarım ile birlikte ziyaret edilmiş gerçek ihtiyaç sahipleri belirlenmiştir.

         Bu yardımları alan mahalle sakinlerim tarafından her defasında muhtarlığımız bizzat ziyaret ederek teşekkürlerini sunmuşlardır.

         Mahallemiz sakinlerinden üniversite kazanmış halde eğitimini devam ettiren zor durumdaki öğrencilerimize burs verecek hayırsever iş sahipleriyle istişare edilerek burs kazandırılmıştır.

         Mahalle konağımızda her türlü etkinlikle Muhtarlığımızca organize edilerek Anneler Günü, Kadınlar Günü, Öğretmenler Günü gibi etkinliklerimizin yanında her yıl Ramazan ayında Mukabele Konak salonumuzda muhtarlığımızca okutulmuştur. Bu görevde kaldığımız sürece de okutulmaya devam edilecektir.

         Huzurevi’nde yaşayan büyüklerimizde unutulmayarak konağımızda eğlence düzenlenip onlarında mutlu olmaları sağlanmıştır.

         Acil ihtiyaç sahiplerinin de kendi olanaklarımız dahilinde sorunları çözülmüştür. Mahallemizin alt yapı cümlesinde olan yeni su hattı, kanalizasyon, yağmur suyu gideri, elektrik, telekom ve doğalgaz hatları yenilenmiş, ancak Cennet Cad., Akif Güngör Cad., Muzaffer Sok. ve bu mevkide diğer cadde ve so-kaklara doğalgaz hattı çekilmemiştir. İlgililere defalarca şahsen başvurulmuş müspet bir cevap alınamamıştır. Bu cadde ve sokaklarda ikamet eden vatandaşlarımızn daha fazla bekletilmemesi en içten dileğimdir.

         Belediyemiz yetkililerinin muhtarlığımıza yaptıkları ziyarette yaptığımız bilgi alışverişinde önümüzdeki dönemde mahallemize yapılacak yatırımlar konuşulmuş, daha büyük sürprizlerin bulunduğu tarafıma bildirilmiştir.

         Belediye Başkanımızla bire bir görüşmelerimizde isteklerimizin çoğu yerine getirilmiştir.

         Elif Yapı Kooperatifi’nde ikamet eden ve çevresinde ikamet eden vatandaşlarımızın canına tak ettiren hafriyat döküm sahasının mahallemizden alınması ve durdurulması çevre halkı ve beni çok memnun etmiştir. Asfaltlama bitirilmiş olup, kilitli taş döşeme çalışmaları devam etmektedir.

         Muhtar seçildiğim günden bugüne kadar bizden yar-dımlarını esirgemeyen, projelerimize olumlu yanıt veren başta Bilecik Belediye Başkanımız Selim Yağcı olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederim.

         Mahalle sakinlerimin bu dönemde bana ve çalışma arkadaşlarıma gösterdikleri ilgi ve alakalarına çok teşekkür eder, mahalle sakinlerinin istekleri ve yeni projeler üretip mahallemin etkinliğini daha yükseklere çıkartmak üzere yeni dönem için MUHTARLIK ADAYLIĞIMI ilan eder, mahalle sakinlerinin bilgi ve görüşlerine saygıyla sunarım.”
Editör: TE Bilişim