Tozan yaptığı açıklamada; ” Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hayata geçirilen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında, daha çok vatandaşımızı iş ve meslek sahibi yapmak için var gücümüzle çalışmaktayız.

Öncelikli hedefimiz Bilecik’te istihdamın yanı sıra vatandaşlarımızın meslek sahibi olmalarını da sağlamaktır. Çünkü meslek edinen, edindiği, istediği ve sevdiği meslekte çalışan insanlarımız, çalıştığı yerde daha uzun süreli çalışmakta, işini daha çok sevmekte bu da işsizliği önemli derecede azaltmaktadır. Yeni mezun olan gençlerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz, mesleğini değiştirmek isteyen, farklı alanlarda çalışmak isteyen vatandaşlarımız için İşbaşı Eğitim Programı ön plana çıkmaktadır.

Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlarımıza bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocuklarıaylık 400 TL bakım desteği program süresince tarafımızdan karşılanacaktır. Bakım desteği en fazla bir çocuk için olacak ve İşbaşı Eğitim Programına katılan annelerimiz çocuklarını kaydettikleri bebek-çocuk bakımevleri kayıt belgelerini takdim ettikleri takdirde her ay 400 TL ilave ücret alacaktır.” Dedi.

Tozan konuşmasının devamında “İşbaşı Eğitim Programdan faydalanan işverenlerimizde işe alacağı kişiyi işbaşında görme fırsatı bulmakta, yetiştireceği süre boyunca da cebinden herhangi bir ücret çıkmamaktadır. Ayrıca programı başarıyla bitiren katılımcıları şirket bünyesine aldığı takdirde SGK teşvikleri devreye girmektedir. Programın süresi İmalat sektöründe en fazla 6 ay, hizmet sektöründe en fazla 3 ay olacaktır. Bu programların katılımcı giderleri günlük 61,65 TL, öğrenciler için 46,23, işsizlik ödeneği alanlar için 30,82 TL. Oyun geliştirme uzmanı, bulut bilişim, siber güvenlik ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanacaktır ve katılımcılarımıza günlük 75 TL zaruri gider tarafımızca ödenecektir.Program boyunca kişilerin İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi, Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri yine İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.

Ayrıca Kurumumuz ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü” (MEGİP) imzalanmıştır. Protokol kapsamında işverenlere ek ders saati ücreti ödemesinin iki katını geçmeyecek şekilde Eğitici Gideri, katılımcılara günlük 61,65 TL Zaruri Gideri ve Sigorta Prim Giderleri, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Bakanlıkça çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin belge masrafı ile brüt asgari ücretin yarısını geçmemek üzere sınav ve belge ücreti İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Bu protokol ile ilgili detaylı bilgiyi yine İl Müdürlüğümüzde görevli İş ve Meslek Danışmanlarımızdan edinebilirsiniz” diyerek İŞKUR’un daima iş arayan ve işverenlerimizin yanında olduğunu vurguladı.

Son olarak Ayhan Tozan;Programa katılmak isteyen vatandaşlarımızın işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi Kurumumuzdan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebileceklerini,  işverenlerimizin de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilecekleri bilgisini aktardı.

Editör: TE Bilişim