İbrahim B. isimli vatandaş, İŞKUR desteğiyle bir konfeksiyon firmasında işe başlayan eşinin maaşının her ay 2-3 hafta gecikmeli yattığını iddia ederek durumdan şikayetçi oldu.

Normalde devletin maaşları İŞKUR’a ayın 5’inde gönderdiğini belirten vatandaş, Şubat ayı maaşının ayın 18’inde yattığını, Mart ayı maaşının ise ayın 26’sı olmasına rağmen halen yatmadığını iddia ediyor ve bunun nedenini öğrenmek istiyor.

İbrahim B.nin eşi geçtiğimiz Şubat ayının başında özel bir konfeksiyon fabrikasında çalışmaya başladı. Fabrikaya maaşlarını ayın kaçında alacaklarını sorduklarında kendilerine maaşların ayın10’uyla 20’si arasında yatacağı söylendi. Ayın 10’undan itibaren bir hafta boyunca para çekme makinesinin yolunu aşındıran vatandaş, 17’sinde İŞKUR’a giderek maaşın ne zaman yatacağını öğrenmek istedi. Burada sorumlu kişinin kendisiyle ilgilenmediğini iddia eden İbrahim B.’nin maaşı ayın 18’inde yattı.

Mart ayı maaşının bir önceki ay olduğu gibi ayın 18’inde yatmasını bekleyen vatandaş, ayın 18’inde hesabında para olmadığını gördü. Ayın 20’sine kadar bekleyen İbrahim B., bugün de paranın yatmadığını görünce yeniden İŞKUR’un yolunu tuttu. Burada yine sorumlu kişiyle görüşen İbrahim B., kendisine “Maaşınız hafta sonu yatar” dendiğini, ancak ayın 26’sı olmasına rağmen halen maaşın yatmadığı ve bu durumun kendilerini çok zor durumda bıraktığını söylüyor.

Para çekme makinesine gide gele “ATM manyağı olduk” diyen İbrahim B., eşinin çalıştığı işyeriyle görüştüğünü, işyerinin her ayın 1’inde İŞKUR’a gerekli evrakları gönderdiğini, devletin de her ayın 5’inde İŞKUR’a hak ediş bedellerini gönderdiğini, buna rağmen İŞKUR’un neden maaşları 3 haftadır yatırmadığını öğrenmek istediğini söylüyor.

Ayın 26’sı olmasına rağmen maaşlarını alamayan çok sayıda kişi olduğunu, bu durumun herkesi mağdur ettiğini belirten İbrahim B., “Aklımıza gelen şey şu, bu para neden yatırılmıyor? Bir yerde mi kullanılıyor? Daha önce böyle şeyler duyduk. Bu paralar beklediği süre içerisinde şahsi hesaplarda repo mu yapılıyor? Günlük repo yapabilir, haftalık, aylık repo yapabilir” diyor.

Firma çalışanları olarak Ankara İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne ve Bilecik İŞKUR İl Müdürlüğü’ne faksla şikayet dilekçesi gönderdiğini ancak kendisine hiçbir cevap verilmediğini belirten vatandaş; “Paramız orada yatıyor, biz başkasında borç alarak yaşamaya çalışıyoruz. Bizim evraklarımız ayın başında gelmiş, devlet paramızı ayın 5’inde yatırmış, İŞKUR’da çalışan memur 21 gündür bu işçinin parasını neden yatırmıyor? Memurun işi ne? Vatandaşın işini görmek değil mi? Bu durumda olan tek kişi de ben değilim. Burada benim gibi 100 kişi olsa, 130 bin TL para yapar. Bu para 3 haftadır neden ödenmiyor? Benim paramı kim kullanıyor?” diye yetkililere soruyor.  
Editör: TE Bilişim