Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği yeni bürosuna taşındı. Önceki büronun ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyleyen Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halil Altıntaş, yeni büro ile birlikte engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti. Dernek olarak engelli vatandaşlara hizmet konusunda imkânlarının kısıtlı olduğunu söyleyen Altıntaş, siyasi partilere sadece seçim zamanı geldiğinde yardım yapmamalarını söyledi. Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halil Altıntaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


“GÜN GEÇTİKÇE ÜYE SAYIMIZ ARTIYOR”

“Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği olarak yeni yerimize taşındık. Daha önce hizmet verdiğimiz büromuz dar olduğundan dolayı ihtiyaçlarımızı karşılamıyordu. Önceki büroda üyelerimiz geldiğinde oturamıyorlardı. Gün geçtikçe üye sayımız artıyor. Bunun için yeni bir büroya çıkma zorunluluğu hissettik. Yeni yerimiz önceki büroya göre daha büyük. Ancak önceki yerimizi de lokal olarak kullanmaya devam edeceğiz. Böylece bütün üyelerimiz bir araya toplayarak, onların kaynaşmalarını, yardımlaşmalarını, birbirlerinin dertlerini dinlemelerini birbirleriyle paylaşmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. 2 Ekim Perşembe günü yeni yerimize taşındık. Yeni büromuz İşkur’un hemen yanında bulunuyor. Yeni büromuzun yeri engelli üyelerimiz için bir sıkıntı yaratmıyor. Girişimizde ve çıkışlarda bir sorunla karşılaşmıyoruz. Akülü araç kullanan engelli vatandaşlarımız da rahatlıkla gelip gidebiliyorlar.

ENGELLİ VATANDAŞLARA YARDIMLAR SÜRÜYOR

Bayramdan önce Osmaneli’de bulunan engelli bir vatandaşımıza kendi imkânlarımız dâhilinde tekerlekli sandalye aldık. Geçtiğimiz günlerde onu kendisine teslim ettik. Bayram öncesinde Milli Eğitim Müdürümüz, Karadede Köyünde bulunan 10 yaşındaki engelli bir kardeşimize engelli aracını teslim etti. O kardeşimize akülü araç lazım ama yaşı küçük odlundan dolayı kullanamıyor. Ancak şimdilik idare edebileceği şekilde Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile kendisine tekerlekli bir sandalye hediye ettik. Milli Eğitim Müdürümüz bu konularda bizlere çok yardımcı oluyor. Keşke diğer vatandaşlarımızda bu konuda duyarlı olarak yardımlarını bizlere ulaştırsalar. Vatandaşlarımızın duyarlılığının artması engelli vatandaşlarımız için çok daha güzel olacaktır.  En azından bu şekilde üyelerimiz buraya geldiğinde sıcak ortamda biraz rahat eder. Yeni büromuza taşındığımız zaman masa ve sandalye ihtiyacımız vardı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü derneğimize masa yardımında bulundu. İl Özel İdaresi ise sandalye yardımında bulundu. Şuan için eksiklerimizi tamamladık sayılır.  Şuan bir tek eksiğimiz var. Şuan yeni taşındığımız büromuzda doğalgaz bağlantımız yok. Bir hayırsever vatandaşımızın yardımı ile birlikte doğalgazımızı bağlatmayı umuyoruz.


“SADECE SEÇİM ZAMAN GELİNCE BİZE YARDIMCI OLARAK BİZDEN OY İSTEMEYİN”

Sizin aracılığınızla belediyeye ve siyasi partilere sesleniyorum. Sadece seçim zaman gelince bize yardımcı olarak bizden oy istemeyin. Bizlerin şuan içinde bulundu zor durumda da yardımcı olun. Bizlere destek çıkın. Biz kendi imkânlarımız ile engelli vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Tabi imkânlarımızı çok kısıtlı durumda. O yüzden çoğu engelli arkadaşımıza yardımcı olamıyoruz.  Bir üyemiz yeni doğum yaptı. Bu yeni doğum yapan engelli kardeşimize akülü bir araç gerekiyor. Arkadaşımıza gereken akülü aracı şuan alamıyoruz. Yeni büro için kirayı çıkarmaya çalışıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızdan engelli arkadaşlarımız için yardım bekliyoruz. Doğum yapan arkadaşımız şuan zor durumda bulunuyor. Kucağındaki bebeği mi taşıyacak yoksa tekerlekli sandalyesini mi sürecek? Bu arkadaşımıza mutlaka yardım etmemiz gerekiyor. Arkadaşımıza akülü bir araç sağlayabilirsek bu arkadaşımız rahata kavuşacaktır. İmkanımız olsaydı kimseden yardım istemeden bu araçları tahsis gerekli kişilere hemen tahsis ederdik. Bu imkanlarımız olmadığı için yardıma muhtaç kalıyoruz.

MAVİ KAPAK PROJESİ OKULLARDA DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaatta bulunduk. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm okullarda mavi kapak projesi başlatıyoruz. Projeyi Valimize de unduk. Valimiz projeyi inceleyerek kabul etti. Bu proje kapsamında Bilecik il sınırında bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullar mavi kapakları toplayarak derneğimize bağışlayacaklar. Bu proje kapsamında öğrenciler arasında bulunan işitme engelli öğrencilere işitme cihazı sağlayacağız.” 

Editör: TE Bilişim