Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, ilimizde yasal olarak işini sürdürmekte olup ta Koranavirüs tedbirleri kapsamında işyerlerini kapatmış ve işinden olmuş vatandaşlara yönelik fon kurulacağının müjdesini verirken, kriterlere uygun olanlara belirli miktarda maddi yardım yapılacağını söyledi.

Başkan Şahin, başta kendisi, belediye başkan yardımcıları ve belediye üst yöneticilerinin yarı maaşlarının Koronavirüs salgını tehlikesi geçene kadar bu fona aktarılacağını belirtirken, STK’lar ile ilimizin önde gelen iş adamları ve eşraflarına da çağrı yaparak kurulacak olan fona maddi yardım edilmesi gerektiğini söyledi.

“Bu süreci hep birlikte karşılamak zorundayız”

Başkan Şahin, “Biliyorsunuz koronavirüs yüzünden tüm ülkeler alarm halinde, bizim şehrimizde alarm halinde. Bu süreci hep birlikte karşılamak zorundayız. Buna maddi manevi iki türlü destek sağlayacağız. Biz bu 6-7 gün içerisinde eğer vaka artış hızları çok kokutucu boyutta olursa, bu virüs yüzünden, yasaklar yüzünden işlerini kaybetmiş insanlara mali destek sunmak üzere bir fon oluşturacağız. Bu fonun ilk oluşum modülünde de ben dahil bütün başkan yardımcılarım ve belediyenin üst yöneticilerinin yarı maaşları bu fona aktarılacak ve buradan başlatılacak.

“Birlik beraberlik ve dayanışmanın örneğini göstereceğiz”

Ondan sonra iş adamları, sivil toplum kuruluşlarından bu fona gelecek paralarla biz işini kaybetmiş, evinde oturmak zorunda kalan insanlara yardımcı olacağız. Burada bu tür sorunlarda hep birlikte olmak gerekiyor. O yüzden öncülük yaparak insanların güvensizliğini azaltmak ve ana ihtiyaçlarını karşılamak üzere böyle bir fon oluşturuyoruz. Bunda önceliğimiz virüs yüzünden bizim devlet olarak yasakladığımız işleri, çalıştırmadığımız insanlara nefes aldırmak. Bu yüzden işini kaybetmiş ve zor durumda olanlara bu fonun kapasitesini büyütüp, bu süreçte birlik beraberlik ve dayanışmanın örneğini göstereceğiz. Ve bunun için belediyemiz öncü olacak. Ben Bilecik halkının en az belediye kadar bu konuda hassas olacağına inanıyorum. Böyle dönemlerde birbirimizin yanında olmamız gerektiğini ön görüyorum. Mutlaka Bileciklilerin de buna katılacağına inanıyorum. Hiçbir hemşerimizin böyle dönemlerde acı çekmesini istemiyoruz. Hepsinin her şeyini hep birlikte paylaşacağız.

“Öncelik yasal olarak işini yapamayanlar”

Tabi bu yardımları yaparken belediyenin kriterleri olacak. Öncelikle yasal olarak işini yapamayanlar; kafeler, berberler kahvehaneler. Bu tarz yerlerin hepsine bu dönemde yardımcı olacağız. Bunun sadece işçi, çalışan, garson olması önemli değil esnaflık olarak o işin patronu da olsa ona da yardımcı olacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim