Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel’in gündeme getirdiği Bozüyük Selahattin Şeker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde olmayan sınıftan Müdür ve Müdür Başyardımcısı’nın ek ders ücreti aldığı iddiası müfettişler tarafından incelenerek iddiaların doğru olmadığı gerekçesi ile herhangi bir işlemin yapılmadığı ifade edildi. Yel, iddialarının arkasında olduğunu belirterek sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, Bozüyük Selahattin Şeker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 9. sınıfa kayıtlı olupta okula gelmeyen öğrenciler için hayali olarak 9/C sınıfı açıldığını, sınıfın olduğunu fakat öğrencilerin devamsızlık yapmaya devam ettiğini ve öğretmelere olmayan sınıfa derslere girmeleri için teklifte bulunulduğunu iddia etmişti.

Konu ile ilgili Bilecik Valiliği’ne başvuruda bulunduklarını kaydeden Yel, görevlendirilen müfettişlerin ise mevzuata aykırı bir durum bulamadıklarını beyan ettiklerini söyledi. Sosyal medya üzerinden inceleme raporunu yayınlayan Yel, sürecin takipçisi olacaklarını kaydederken, “Maalesef, Milli Eğitimin çivisi çıkmıştır. Kimse süreç tamamlandı zannetmesin. O müfettiş de dahil bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. Yel, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“İlimize bağlı bir lisede 9. sınıfta okula kayıtlı olup ta gelmeyen, devamsız öğrencilerin hepsi bir araya toplanarak 9-C adında yeni bir şube oluşturulmuştur. Bu sınıfın adı vardır ama öğrencisi sadece kâğıt üzerinde vardır. Hiçbir öğrencisi okula devam etmemektedir. Okul müdürü ve Müdür başyardımcısı kendilerine maaş karşılığı olarak bu sınıftan ders almışlardır. Böylece derslere girmek zorunda kalmamışlardır. Ayrıca diğer müdür yardımcıları ve öğretmenlere de bu sınıftan dersler verilmiştir. Ancak öğretmenlere bu sınıfta derslerin sadece programda gözükeceğini, derslere girmeyeceklerini dolayısı ile ek ders ücreti alamayacaklarını söylemişlerdir. 
Bu şekilde okul müdürü, müdür başyardımcısı fiilen derse girmemişlerdir. Maaş karşılığını, fiilen ders görevini yerine getirmediklerinden doldurmamış olmaktadırlar. Aldıkları ek ders ücreti ise şaibelidir.
Yukarıda adı geçen okulda görev yapan yöneticiler ile ilgili Bilecik Valiliğine yapmış olduğumuz yazılı başvuru sonucu görevlendirilen maarif müfettişi inceleme dosyası hazırlamış ve mevzuata aykırı bir işlem bulamadığını beyan etmiş. Bana gelen bilgilere göre ise bu sınıfta ders verilen öğretmenlerin dahi ifadesine başvurma gereği duymamış. 
Şimdi ben buradan soruyorum. Her zamanki gibi yetkililerin cevaplandırmayacağını bildiğimden cevapları ben vereceğim.
1- Soru: Bu okulda böyle bir sınıf var mıdır? Cevap: Vardır.
2- Soru: Bu sınıfta görevlendirilen idareciler olmuş mudur? Cevap: Olmuştur.
3- Soru: Bu sınıfta görevlendirilen idareciler yıl içerisinde başka sınıflarda ders almışlar mıdır? Cevap: Müdür ve Müdür Başyardımcısı almamıştır. Yardımcılar almıştır.
4- Soru: İdarecilerin ek ders ücreti alabilmek için fiilen derse girmiş olmaları gerekmekte midir? Cevap: Evet, gerekmektedir.
5- Soru: İdareciler fiilen derse girmediklerine göre ücret alırlarsa ne olur? Cevap: Mevzuata aykırı işlem yapmış olurlar. Haklarında idari ve mali işlem yapılması gerekir.
6- Soru: Bu sınıfta ders verilen öğretmenlere ücret ödenmiş midir? Cevap: Ödenmemiştir.
7- Soru: Bu sınıfta bulunan öğrencilerden sınıf geçen var mıdır? Cevap: Yoktur, hatta kendilerine takdir edilen not dahi yoktur. Çünkü okula hiç devam etmemişlerdir.
8- Soru: Bu durum e - okul sisteminde var mıdır? Cevap: Evet vardır. 
9- Soru: Peki maarif müfettişi böyle bir sınıf olmadığı kanaatine nasıl varmıştır. Cevap: Doğrusu bunun cevabını bilmiyorum. Biz de merak ediyoruz.

Maalesef, Milli Eğitimin çivisi çıkmıştır. Kimse süreç tamamlandı zannetmesin. O müfettiş de dahil bu işin peşini bırakmayacağız.”

Editör: TE Bilişim