Cafer Elmas


Geçtiğimiz Cuma günü Bozüyük Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun temel atma töreninde konuşan AKP Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, okulun temelinin atılmasında yaşanan gecikmenin suçlusunu paralel yapı olduğunu iddia etti. Konuşması sonrası açıklama aldığımız Poyraz, kampus alanının daha önceden belirlendiğini, ancak arazinin özelleştirilmesinde paralel yapının devreye girerek sessiz sedasız ihaleyi aldığını ve kendilerine zorluk çıkararak süreci uzattıklarını belirtti. Poyraz konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Paralel yapının Bozüyük’teki uzantıları bir şeker fabrikasın arazisini o dönem özelleştirme dairesi ve Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü ile görüştük. Buranın bir kampüs olarak düşünüldüğünü yan tarafta eski kaymakamlığa bağlı lojmanların olduğu, bütün bu alanın bir ada olarak Yüksekokul kampüsü olarak düşünüldüğünü söyledik. Onlar da “Tamam, biz şirketiz. Özelleştirme olarak makul bir fiyattan özelleştirmeye çıkalım. Burayı üniversite alsın” denildi. Fakat ne oldu? Üniversite derneği olarak müracaat edip, dosya alıp teklif verme noktasına geldiği zaman kimsenin haberi olmadan teklif verdiler. Kimin teklif verdiğine baktık, araştırdık ve arkasından bu arkadaşlar çıktı. Sonradan ilkini iptal ettirdim. İkincisi çıktığı zaman aynı numara yeniden oldu. Bir şekilde de onaylandı.

Geri dönüp aktığımızda nasıl onaylandığını az buçuk tahmin edebiliyorum. Elleri oraya kadar uzanmış. Bizim oradaki sistemimizi bozdular. Yoksa biz mevcut yüksekokulun olduğu alanı komple bir kampüs yapacaktık. Nuh dediler peygamber demediler. “Biz buraya yurt yapacağız” dediler. Sağ olsun belediye başkanı arkadaşımız da bizim şehir planlamamıza göre, “biz burayı resmi daire alanı olarak düşünüyoruz” dedi. İmar planını resmi daire olarak değiştirdiler. Resmi daire olduğu zaman da bu arkadaşlar kamu binası yapımı sırasında kamulaştırma ile karşı karşıya gelecekler. Eski kaymakamlığın alt tarafı şu anda boş duruyor. Dolayısıyla bizim işimizi en az dört sene ertelediler. Buranın durumunu biraz araştırırsanız buraya kimlerin yurt yapmaya kalktığı, nerelerle bağlantılı olduğunu görebilirsiniz.”

 

Editör: TE Bilişim